Norwegianilla hyvä liikenteen kasvu ja korkea käyttöaste toukokuussa

Norwegian_737800Kaikkiaan lähes 2,4 miljoonaa matkustajaa lensi Norwegianilla toukokuussa 2015. Kasvua viime vuoden toukokuuhun verrattuna oli 13 prosenttia. Käyttöaste oli 84,9 prosenttia, kasvua 7,9 prosenttiyksikköä verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna. Vahvaa kasvua pitää kuitenkin tarkastella viime vuoden toukokuun heikkoja liikennelukuja vastaan.

Kaikkiaan 2 376 151 matkustajaa lensi Norwegianilla toukokuussa. Tämä on 272 674 matkustajaa enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Myytyjen henkilökilometrien määrään (RPK) kasvoi 19 prosenttia samalla, kun tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) nousi 8 prosenttia toukokuussa. Käyttöaste oli erittäin korkea, lähes 85 prosenttia.

Voimakasta kasvua pitää kuitenkin tarkastella viime vuoden heikkoja liikennelukuja vastaan, jolloin ammattiyhdistysliike Paratin matkustamohenkilökunta oli lakossa. Nyt matkustajat ovat joka tapauksessa palanneet myös aiemmin tänä vuonna olleen lentäjälakon jälkeen, jolla oli voimakas negatiivinen vaikutus varauksiin.

"On ilahduttavaa, että liikenneluvut ovat hyvät, vaikkakin erityisen voimakasta kasvua pitää tarkastella viime vuoden toukokuun heikkoja liikennelukuja vastaan. Siitä huolimatta liikenneluvut osoittavat, että yhä useampi matkustaja valitsee Norwegianin. Kesän varaustilanne on niin ikään hyvä, mihin vaikuttavat panostuksemme Euroopan markkinoille sekä Norwegianin hyvä kasvu kaukoliikenteessä", sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

 Norwegian lensi toukokuussa 99,8 prosenttia suunnitelluista lennoistaan ja näistä 85,2 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti.