Norwegianille ennätysmäärä matkustajia toukokuussa – myös aikataulut pitivät

Norwegian_TONorwegianin  toukokuu oli matkustajamäärältään ennätyksellinen. Yhtiön lentoja käytti lähes 1,9 miljoonaa matkustajaa, mikä on Norwegianin suurin kuukausittainen matkustajamäärä tähän mennessä. Kaikki lennot mukaan lukien yhtiön lennoista 90,1 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti. Helsinki-Vantaan solmukohdan aikataulut pitivät paikkansa peräti 94,5-prosenttisesti. Helsingin jälkeen parhaiten aikatauluissa pysyivät Bergen ja Alicante.

Norwegian lennätti toukokuussa ennätysmäärän matkustajia eli 1 885 648 henkeä, mikä on 22 prosenttia eli 342 925 matkustajaa enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Viime heinäkuussa tehty tähänastinen ennätys ylittyi 65 000 matkustajalla.

Tarjottujen henkilökilometrien (ASK) määrä nousi 33 prosenttia ja myytyjen henkilökilometrien (RPK) 34 prosenttia. Käyttöaste oli 77 prosenttia eli hieman enemmän kuin viime vuoden toukokuussa.

Kasvua Euroopassa

Toukokuun luvuissa näkyy viime kuun mukaisesti vahva kapasiteetin kasvu sekä keskimäärin entistä pidemmät lentomatkat. Yhtiö myös julkisti uusia reittejä New Yorkiin ja aiemmin keväällä Norwegian avasi uuden solmukohdan Lontooseen.

"Olen erittäin iloinen, että näin moni valitsi NorwNorwegian_cabinegianin lentoyhtiökseen ja pystyimme näin täyttämään koneemme voimakkaasta kapasiteettikasvusta huolimatta. Toukokuussa palvelujamme käytti yhä useampi uusi asiakas, mikä tarkoittaa sitä, että Norwegianin asema Euroopassa on vahvistumassa", sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

"Kun avaamme uusia reittejä uusilla markkinoilla, tämä voi näkyä hinnoissa. On kuitenkin pystyttävä houkuttelemaan uusia asiakkaita. Kun matkustajat tutustuvat palveluihimme, voimme olla varmoja, että heistä tulee ajan myötä uskollisia asiakkaita".


Operaatiot aikataulussa

Norwegian lensi toukokuussa 99,6 prosenttia suunnitelluista lennoistaan ja näistä 90,1 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti. Parhaiten aikataulussa pysyivät yhtiön Helsingin solmukohdan lennot. Myös Bergenin, Alicanten, Kööpenhaminan ja Malagan kentillä pysyttiin hyviin aikatauluissa.