Norwegianin lentojen käyttöaste nousi yli 88 prosenttiin

787_norwegian_netNorwegianin matkustajamäärä jatkoi kasvuaan ja käyttöaste oli vakaa syyskuussa. Runsaat 2,4 miljoonaa matkustajaa lensi Norwegianilla viime kuussa. Käyttöaste oli 88,2 prosenttia. Kaukolentotoiminta vaikutti liikennelukuihin positiivisesti.

Syyskuussa 2 435 240 matkustajaa lensi Norwegianilla, kasvua 9 prosenttia verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) kasvoi 11 prosenttia samalla, kun tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) kasvoi 3 prosenttia syyskuussa. Käyttöaste oli 88,2 prosenttia, kasvua 6,8 prosenttiyksikköä verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna. Kaukolennoilla käyttöaste oli 96 prosenttia.

Syyskuussa Norwegian vastaanotti kolme uutta Boeing 737-800 -konetta. Kaikkiaan yhtiö vastaanottaa kuluvan vuoden aikanan kymmenen konetta. Norwegianin laivaston keski-ikä on neljä vuotta ja se on yksi nykyaikaisimmista ja ympäristöystävällisimmistä Euroopassa.

"Kaukolentotoiminta vaikuttaa edelleen lukuihin positiivisesti. Näemme myös, että yhä useampi matkustaja hyödyntää laajaa reittiverkostoamme Euroopassa lentääkseen edelleen Yhdysvaltoihin ja Thaimaahan. Tämä osoittaa, miten saumattomalla kauko- ja lyhyen matkan lentotoiminnalla voidaan luoda erinomaiset yhteydet ja matkustusmahdollisuudet. Se, että olemme jälleen voittaneet kansainvälisiä asiakastunnustuksia osoittaa, että matkustajat ympäri maailmaa arvostavat Norwegianin tarjontaa", sanoi Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Norwegian lensi syyskuussa 99,8 prosenttia suunnitelluista lennoistaan, joista 84,3 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti.

Lue myös: