Norwegianin matkustajamäärä jatkoi kasvuaan ja käyttöasteen ollessa vakaa

NorwegianNorwegianin matkustajamäärän kasvu jatkui lokakuussa. Yhtiö kuljetti lokakuussa yli 2,2 miljoonaa matkustajaa. Kasvua viime vuoden lokakuuhun verrattuna oli 15 prosenttia. Käyttöaste oli 81,6 prosenttia, kasvua 2,3 prosenttiyksikköä.

Norwegian kuljetti 2 243 560 matkustajaa lokakuussa, kasvua 15 prosenttia verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) kasvoi 39 prosenttia samalla, kun tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) kasvoi 35 prosenttia lokakuussa. Käyttöaste oli 81,6 prosenttia, kasvua 2,3 prosenttiyksikköä.

 "Olemme erittäin tyytyväisiä, että matkustajamäärä jatkoi kasvuaan lokakuussa erityisesti siksi, että myynnissä oli 35 prosenttia enemmän paikkoja kuin samana ajankohtana viime vuonna. Se tosiasia, että yhä useampi matkustaja Pohjoismaiden ulkopuolella valitsee lentoyhtiökseen Norwegianin, osoittaa, että saamme entistäkin vahvemman jalansijan kansainvälisillä markkinoilla", sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

"Uudet, entistä ympäristöystävällisemmät koneemme, hyvät lennonaikaiset palvelut ja edulliset lentohinnat on otettu vastaan hyvin".

Norwegian lensi lokakuussa 99,9 prosenttia suunnitelluista lennoistaan, joista 86,7 prosenttia lähti aikataulussa.

Lokakuussa Norwegian vastaanotti yhden uuden Boeing 737-800 -koneen. Vuoden 2014 aikana Norwegian vastaanottaa yhteensä 14 Boeing 737-800 -konetta ja yhtiö on jo tähän mennessä tänä vuonna ottanut vastaan neljä Boeing 787 Dreamlineria. Norwegianin lentolaivasto on yksi Euroopan nykyaikaisimmista ja ympäristöystävällisimmistä.