Norwegianin uudelleenjärjestelytoimet hyväksyttiin Irlannissa - seuraava askel otetaan Norjassa

Norwegian_737_tails_1Irlantilainen tuomioistuin on perjantaina 26. maaliskuuta hyväksynyt Norwegianin uudelleenjärjestelytoimet. Päätös lähetetään seuraavaksi tuomioistuimen arvioitavaksi Norjassa. Sitä seuraavassa kolmannessa vaiheessa alkaisi uuden pääoman hankinta, joka on määrä saada tehtyä toukokuun 2021 loppuun mennessä.

Irlannissa käynnissä ollut selvitysmenettely koski useita Norwegianin irlantilaisia tytäryhtiöitä. Marraskuussa 2020 käynnistetyn menettelyn päämääränä oli vahvistaa yhtiön taloudellista tilaa leikkaamalla velkoja sekä laivaston kokoa vastaamaan tulevaa kysyntää.

"Olemme iloisia irlantilaisen tuomioistuimen hyväksynnästä uudelleenjärjestelysuunnitelmallemme. Voimme nyt jatkaa uudelleenjärjestelyä Norjassa ja aloittaa pääoman hankkimisen", sanoi Norwegianin toimitusjohtaja Jacob Schram.

Irlannin selvitystoimissa valtaosa äänesti uudelleenjärjestelytoimien puolesta. Samankaltainen lainanantajien äänestysmenettely on nyt edessä myös Norjassa 9. huhtikuuta. Päätöksiä odotetaan toukokuun puoliväliin mennessä.

"Tämä on vaativa ja edelleen käynnissä oleva prosessi. Tämänpäiväinen oikeuden päätös vahvistaa uskoamme positiivisesta lopputuloksesta. Odotamme innolla ja valmistaudumme pandemian jälkeiseen maailmaan ilman matkustusrajoituksia ja avonaisia rajoja", jatkoi Schram.

Irlantilaisen tuomioistuimen päätös saa lainvoiman kuukauden päästä, kun valitusaika päättyy. Teknisesti Norwegian on edelleen selvitysprosessissa, kunnes yhtiö on saanut kerättyä uuden pääoman. Oikeuden päätös mahdollistaa toiminnan pääoman keräämiseksi. Toimien on määrä näiltä osin alkaa huhtikuussa ja rahoituksen odotetaan olevan varmistettu toukokuun 2021 loppuun mennessä.

Lue myös: