Norwegianin uudelleenjärjestelysuunnitelma valmistui - odottaa tuomioistuinten mahdollista hyväksyntää

Norwegian_winter_noseNorwegianin taloudellinen uudelleenjärjestelysuunnitelma on esitelty rahoittajille sekä osakkeenomistajille 11. maaliskuuta 2021. Mikäli Irlannin ja Norjan tuomioistuimet hyväksyvät suunnitelman lähiviikkoina voi Norwegian jatkaa uudelleenjärjestelytoimiaan ja käynnistää rahoituksen hakemisen huhtikuun aikana. Norwegianin tavoitteena on saada rahoitus kuntoon toukokuun 2021 aikana.

"Meillä on ollut useita rakentavia ja haasteellisia neuvotteluita luotottajien kanssa siitä lähtien, kun ensimmäiset suunnitelmat esiteltiin 14. tammikuuta. Irlannin ja Norjan selvitysmiehet uskovat suunnitelman olevan luotottajien sekä osakkeenomistajien etujen mukainen. Tämä on tärkeä askel Norwegianin tulevaisuutta varmistavissa toimissa", kommentoi Norwegianin toimitusjohtaja Jacob Schram.

Norwegianin uudelleenjärjestelysuunnitelma on ehdollinen ja se tarvitsee luottottajien sekä Irlannin että Norjan tuomioistuinten hyväksynnän.

Uudet sijoittajat saisivat osakenannissa Norwegianista noin 70 prosentin osuuden, kun nykyisten osakkeenomistajien osuudet liudentuisivat noin 4,6 prosenttiin.

Kaukolentomarkkinoilta vetäytynyt halpalentoyhtiö pyrkii palaamaan laajemmin markkinoille vielä vuoden 2021 aikana uuden rahoituspohjan turvin. Uudelleenjärjestelyn aikana Norwegianin laivaston kokoa leikataan käsittämään vain 53 kapearunkokonetta. Konemäärää suunnitellaan kasvatettavan 70 koneeseen jo vuoden 2022 aikana riippuen kysynnästä ja matkustusrajoituksista.

Norwegian totesi helmikuussa 2021 tulosjulkistuksensa yhteydessä, että mikäli sen uudelleenjärjestely ei onnistu on todennäköistä, että yhtiö ajautuu selvitystilaan tai konkurssimenettelyyn vuoden 2021 toisen vuosineljänneksen aikana.

Lue myös: