SAS saavutti sovun matkustamohenkilökuntaa edustavien liittojen kanssa Norjassa - lakko päättyy

SAS_A320_1SAS ja yhtiön Norjassa työskentelevää matkustamohenkilökuntaan edustavat ammattiliitot NKF ja SNK ovat tiistaiaamuna 27. elokuuta 2024 saavuttaneet sovun uudesta työehtosopimuksesta. Matkustamohenkilökuntaa koskenut lakko päättyy ja SAS odottaa palauttavansa lento-operaatiot normaaleiksi keskiviikkoon mennessä.

SAS ja norjalaista matkustamohenkilökuntaa edustavat ammattiliitot NKF ja SNK ovat käyneet läpi sovittelumenettelyn ja saavuttaneet yhteisymmärryksen tulevista työehdoista. Samalla päättyy neljän päivän pituinen lakko, jonka aikana peruttiin useita lentoja pääosin Norjassa.

"Olemme saavuttaneet sopimuksen. Nyt voimme palauttaa operaatiot normaaleiksi ja lentää asiakkaamme heidän haluamiinsa kohteiseen", sanoi SAS:n lentoyhtiöpalveluista vastaava johtaja Kjetil Håbjørg.

"Sopimus tarkoittaa, että voimme nyt keskittyä täysin SAS:n uudelleenjärjestelyn viimeistelyyn ja suunnata rakentamaan ja kasvattamaan kannattavaa lentoyhtiötä, joka pystyy tarjoamaan asiakkaillemme maailmanluokan matkustuskokemuksen ja verkoston", päätti Håbjørg.

Lue myös: