PALTA tuomitsee Ilmailu-alan Unioni IAU:n työtaistelutoimenpiteet

Palvelualojen työnantajat PALTA ry tuomitsee jyrkästi Ilmailualan Unioni IAU:n työtaistelutoimenpiteet Airpro-konsernissa. Toimenpiteiden taustalla on puhtaasti palkansaajaliittojen keskinäiset erimielisyydet. Työnantajaliiton mukaan seurauksista joutuvat kärsimään täysin syyttömät lentoliikenteen asiakkaat. 

Eilen torstaina 13.6.2013 Airpro Oy:ssä ja RTG Ground Handling Oy:ssä työskentelevät IAU:n jäsenet marssivat ulos työpaikoiltaan useimmilla yhtiöiden toimipaikoilla. Ulosmarssi on järjestyksessään jo toinen lyhyen ajan sisällä.

Useat PALTAn ja IAU:n välisen Lentoliikenteen palveluja koskevan työehtosopimuksen piirissä olevat IAU:n ammattiosastot ovat ilmoittaneet ensi maanantaina 17.6. käynnistettävistä tukilakoista edustamissaan toiminnoissa. Meneillään olevat työtaistelutoimet ovat jo johtaneet eräiden lentojen perumiseen. Toteutuessaan IAU:n tukitoimet uhkaavat koko lentoliikenteen sujuvuutta.

PALTAn varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto pitää IAU:n toimintaa täysin tuomittavana ja vastuuttomana. Sen käynnistämien työtaistelutoimenpiteiden taustalla on PALTAn ja Palkansaajajärjestö Pardian välisen, Airpro Oy:tä koskevan työehtosopimuksen kehittämiseen liittyvät järjestöpoliittiset kiistat.