Patria ostaa Nordic Dronesin - erikoisalana dronejärjestelmien valmistus ja kouluttaminen

NordicDrones_1Patria on allekirjoittanut kauppakirjan suomalaisen johtavan ammattikäyttöisten dronejärjestelmien valmistukseen ja kouluttamiseen erikoistuneen Nordic Drones Oy:n koko osakekannan ostamisesta. Nordic Drones on vastannut mm. Steel Eagle -järjestelmän drone-kalustosta. 

Reilut kymmenen vuotta sitten perustettu Nordic Drones on Suomen ensimmäinen ja johtava ammattikäyttöön tarkoitettujen dronejen valmistaja ja kouluttaja. Nykyinen nimi otettiin käyttöön vuoden 2021 alussa ja aiemmin yritys käytti nimeä VideoDrone. Yritys työllistää 10 henkilöä ja se sijaitsee Muuramessa. Tammikuussa 2024 Muuramen Yrittäjät palkitsi Nordic Drones Oy:n kunnan vuoden 2023 yrittäjänä. Nordic Drones Puolustus- ja ilmailuteollisuus PIA ry:n jäsen.

Nordic Drones valmistaa dronet ja ripustimet hiilikuidusta sekä titaniumista ja osien valmistus tapahtuu pitkälti 3D-tulostamalla. Lisäksi yritys integroi droneihin muiden valmistamia erilaisia antureita, kameroita ja mittauslaitteita.

Valmistetut dronet on suunniteltu vaativaan ammattikäyttöön ja toimitukseen sisältyvän käyttökoulutuksen avulla yritys on varmistanut valmistamiensa dronejen ominaisuudet takaamaan asiakkailleen tehokkaan ja turvallisen työskentelyn.

Nordic Drones on suunnitellut ja toimittanut kokonaisratkaisuja ja käyttökoulutusta erilaisiin teknisiin ilmakuvauksiin sekä kartoitus-, mittaus-, tarkastus- ja valvonta- ja viranomaistehtäviin yli 100 yrityksen ja organisaation tarpeisiin.

Patrian kasvustrategian toteuttaminen vaatii merkittävää panostusta tuotekehitykseen, innovaatioihin ja kumppanuuksiin. Patrian tarjoamaa myös miehittämättömissä järjestelmissä kehitetään jatkuvasti. Patria ja Nordic Drones eivät julkista yritysoston arvoa.

“Miehittämättömien järjestelmien suorituskyvyn integrointi osaksi puolustusjärjestelmää on edellytys nykypäivän sodankäynnin uhkiin varautumisessa. Patrian vahva kehitys- ja tutkimustyö sekä kokemus autonomisista ja epäsuoran tulen järjestelmistä sekä järjestelmäintegraatioista tekevät yrityksestämme johtavan toimijan alalla”, sanoi Patrian Suomen toiminnoista vastaava Jussi Järvinen.

”Nordic Dronesin asiantuntemus ammattikäyttöisten droonijärjestelmien valmistuksesta lukuisille asiakkaille on erinomainen ja looginen vahvistus Patrian Unmanned Aerial Systems (UAS) -tarjontaan, mistä hyötyvät yhteiset ja uudet asiakkaamme Suomessa ja kansainvälisesti kaikissa toimintaympäristöissä", jatkoi Järvinen.

Nordic Drones on kehittänyt miehittämättömiä droonijärjestelmiä jo yli kymmenen vuoden ajan. Yhtiö on saavuttanut merkittävän aseman pohjoismaisten turvallisuusviranomaisten yhteistyökumppanina.

”Olemme onnistuneet kehittämään kansainvälisestikin ainutlaatuiset tuotejärjestelmät, joiden markkinapotentiaali on valtava. Uskomme, että Patria on paras kumppani nopeuttamaan kansainvälistymistämme. Pystymme myös jatkossa tarjoamaan entistä laajempia ja mielenkiintoisempia kokonaisuuksia asiakkaillemme yhdessä Patrian kanssa”, kommentoi Nordic Dronesin toimitusjohtaja Pietari Sorri.   

Yrityskaupan toteutuminen vaatii Työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) hyväksynnän ja siihen liittyvä viranomaiskäsittely on käynnistynyt. Yritysosto ei toteutuessaan vaikuta yrityksen asiakassitoumuksiin, työsuhteisiin eikä muihin yrityksen tekemiin sitoumuksiin. Viranomaismenettelyn pituus on riippuvainen TEM:stä.

Patria-konserni on Suomen Puolustusvoimien strateginen kumppani.

Lue myös: