Patria vastaanottaa neljä uutta Diamond DA40 NG -koulukonetta

Diamond_DA40NGPatria vastaanottaa kesäkuun aikana neljä uutta Diamond DA40 NG -koulutuskonetta. Toimitukset liittyvät Patrian tammikuussa 2017 tekemään sopimukseen. Kaikkiaan tilaus käsitti viisi lentokonetta ja kaksi lennonharjoittelulaitetta itävaltalaiselta Diamond Aircraft Industries GmbH:lta.

 Koneista neljä on yksimoottorisia DA40 NG -lentokoneita ja viides kaksimoottorinen DA42-VI. Lennonharjoittelulaitteet ovat DA42-VI konetyypin FNPT II -simulaattoreita.

Diamond_DA42NGVIHankittavat yksimoottoriset lentokoneet ovat mittarilentokelpoisia, ja niitä käytetään sekä perus- että mittarilentokoulutukseen, DA42 -kalustoa myös monimoottorikoulutukseen. Molemmat lennonharjoittelulaitteet on toimitettu Patrialle suunnitellusti.

 Viides lentokone toimitetaan elokuun 2017 loppuun mennessä.

Diamond-koulutuskoneiden etuja ovat muun muassa hiljainen käyntiääni sekä matalat käyttökustannukset mahdollistava polttoaineena toimiva kerosiini tai vaihtoisesti diesel. Kaikki koneet ovat komposiittivalmisteisia.

Tilatut lentokoneet ja lennonharjoittelulaitteet tulevat käyttöön Patrian uudessa lentäjien koulutuskeskuksessa Pirkkalassa, jonne Patrian siviililentokoulutustoiminta siirtyi Helsingin Malmilta toukokuussa 2017.

Pirkkala_koulk_2017_halli_sisaltaPatrialla on entuudestaan käytössään kaksi DA42 NG -lentokonetta ja uusien hankintojen myötä Diamond-laivaston koko tulee olemaan yhteensä seitsemän lentokonetta ja kaksi lennonharjoittelulaitetta.

 ”Olemme hyvin tyytyväisiä siihen, että tilattujen Diamond DA40-NG koneiden toimitus tapahtui täsmälleen suunnitellussa aikataulussa. Saimme koulutuskäyttöömme erittäin modernin ja laadukkaan lentokoneen, joka osaltaan takaa koulutuksemme laadun vaativien lentoyhtiöasiakkaittemme suuntaan", sanoo Training-yksikön johtaja  Jyrki Myyryläinen Patriasta.

"Olemme myös varmoja siitä, että koneiden korkea tekninen laatu ja Diamond Aircraftin tuki ongelmatilanteissa pitää laivastomme käyttöasteen korkeana heti alusta saakka. Uusi koulutustukikohtamme Tampere-Pirkkalan lentokentällä yhdessä Diamond-laivastomme ja jo toimitettujen lennonharjoittelulaiteiden kanssa luovat erinomaisen pohjan laadukkaalle opetuksellemme”, jatkaa Myyryläinen.

Patria_FTD_ohjaamo_kouluttajaNykyiseen koulutuskonelaivastoon kuuluu ennestään yhdeksän Tecnam P2002JF -konetta, joiden operointia Patria jatkaa yhdessä Diamondien rinnalla vastatakseen voimakkaaseen kysyntään lentäjäkoulutusmarkkinoilla Suomessa ja ulkomailla. Patria hankki viime vuonna MPL-koulutuksen tarpeisiin myös Airbus A320 -lennonharjoittelulaitteen.

Patria Pilot Training on kouluttanut satoja ammattilentäjiä perustamisvuodestaan 1998 lähtien. Patrialla on laaja koulutusohjelmatarjonta, joka sisältää muun muassa lentoyhtiöille suunnatun Multi-Crew Pilot Licence (MPL) -ohjelman.

Patria kouluttaa parhaillaan lentäjiä Finnairille ja Norralle.

Lue myös:
Artikkeli: Patrian uusi Airbus A320 -lennonharjoittelulaite otettiin käyttöön – Lentoposti kävi koelennolla