Poliisi kurvailee pian golf-autolla Helsinki-Vantaan terminaaleissa

golfauto_2_itauudenmaan_poliisiHelsinki-Vantaan lentoaseman terminaaleissa on vuodesta 2016 voinut nähdä Segway-tasapainoskootterilla liikkuvan poliisipartion. Nyt Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen lentoaseman toimipisteen kalustoon kuuluu myös poliisin tunnuksilla ja hälytysvalolla varustettu golf-auto MAX1MU5.

"Poliisin tunnuksilla varustettu golf-auto on ensimmäinen laatuaan koko Suomessa. Pienen kokonsa ja kevyen rakenteensa vuoksi se soveltuu erinomaisesti kulkuneuvoksi lentoaseman sisällä", kertoo ajoneuvotarkastaja Simo Kojo Itä-Uudenmaan poliisilaitoksesta. 

"Poliisilla voi olla lentoaseman sisätiloissa erityyppisiä kuljetustarpeita, ja niihin golf-auto soveltuu mitä mainioimmin"

golfauto_1_itauudenmaan_poliisiSähkökäyttöisessä Club Car Villager 4 -golf-autossa on poliisin tunnusten lisäksi hälytysvalot ja -ääni. Vakiovarusteluun kuuluu myös mukiteline.

Auto otetaan operatiiviseen käyttöön kuluvan viikon aikana, kunhan partiot on ensin perehdytetty sen käyttöön ja sen ominaisuuksiin.

"Golf-auto on hyvä lisä lentoasemalla partioivien poliisien työvälineistöön ja sen avulla voimme parantaa poliisin näkyvyyttä alueella. Olemme oikein tyytyväisiä, kun pitkän odotuksen jälkeen saimme sen tänne", sanoo komisario Harri Vihola Itä-Uudenmaan poliisin lentoaseman yksiköstä.

Helsinki-Vantaan lentoasema on yksi Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen erityiskohteista ja lentoaseman toiminnan turvaaminen yhdessä muiden alueella toimivien viranomaisten kanssa on Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen vastuulla.

Terminaalissa liikkuu jo ennestään eri toimijoiden sähkökäyttöisiä golf-autotyyppisiä ajoneuvoja. Niitä käytetään mm. avustettavien matkustajien kuljettamiseen. T.T.