Qantas lentää A380 superjumbolla nyt Etelä-Afrikkaan - uusi codeshare-yhteistyö Airlinkin kanssa

VH-OQD_280424Qantas lisäsi kapasiteettia Australian ja Etelä-Afrikan välillä tuomalla Sydney-Johannesburg -reitille 485-paikkaisen Airbus A380 superjumbon. Muutoksella Qantas tuo reitille vuosittain noin 130 000 lisäpaikkaa eli lähes kaksinkertaistaa tarjonnan. Eteläisen Intian valtameren kautta kulkevalla reitillä on mahdollista nähdä Antarktis.

Qantas toi nelimoottorisen ja kaksikerroksisen A380 superjumbon Sydney-Johannesburg -reitille 30. syyskuuta 2024. Samalla yhtiö tarjoaa ensimmäistä kertaa Afrikan-reiteille sitten vuoden 2018 myös ensimmäisen matkustusluokan. Myös Premium Economy -luokan paikkamäärä reitillä yli kaksinkertaistuu. Qantas lentää reittiä jopa kuudesti viikossa ja kapasiteettia tulee tarjolle kaikkiaan noin 280 000 matkustajapaikkaa.

Reitti Johannesburgiin kulkee eteläisen Intian valtameren halki ja hyvissä sääolosuhteissa eteläinen reititys tarjoaa mahdollisuuden nähdä Antarktis. Lentoaika Sydneysta Johannesburgiin on 14 tuntia 40 minuuttia ja toisin päin 11 tuntia 55 minuuttia.

Airlink_EmbraerQantas aikoo palauttaa verkostoonsa myös Perth-Johannesburg -reitin vuoden 2025 puolivälistä lähtien, mikäli se onnistuu täyttämään rajamuodollisuusvaatimukset.

Kapasiteettilisäyksen ohella Qantas julkisti codeshare-yhteistyön Airlinkin kanssa, joka mahdollistaa Qantasin asiakkaille laajat yhteydet yhdeksällä reitillä Etelä-Afrikassa. Kohteet ovat Bloemfontein, Kapkaupunki, Durban, East London, George, Hoedspruit, Nelspruit, Gqeberha (Port Elizabeth) ja Skukuza.

Airlink_tailVuonna 1992 perustettu Airlink operoi 65 Embraer-suihkukoneellaan yli45 kohteeseen Afrikassa. Yhtiön liikenteen solmukohdat ovat Johannesburg, Durban ja Kapkaupunki. Nykyinen Airlink-nimi otettiin käyttöön vuonna 2020. Aiemmin yhtiö tunnettiin nimellä SA Airlink.

Qantasin suunnitelmissa on lisätä codeshare-yhteistyötä myös Airlinkin lennoille naapurimaihin. Sen osalta toteutuminen on kiinni viranomaishyväksynnöistä.

Qantas_A380Qantasin 485-paikkaisen A380 -koneen matkustamossa on neljä matkustusluokkaa. Ensimmäinen luokka tarjoaa 1-1-1 -konfiguraatiossa 14 yksityisyyttä tarjoavaa sviittiä, joissa istuin muuntuu 212 cm pituiseksi sängyksi. Koneen ylätasolla ensimmäisen ja liikemiesluokan matkustajien käytössä on 10-paikkainen baarialue.

Qantas lentää nykyisin kahdeksalla A380 -koneella ja kaksi viimeistä koneyksilöä on palaamassa takaisin taivaalle seuraavien puolentoista vuoden aikana. Johannesburgin lisäksi Qantas lentää A380-koneilla Los Angelesiin, Singaporeen ja Lontooseen.