Redstone AERO Oy koordinoi LIFT Future Aerospace Centerin rakennushanketta Pyhtäälle

Pyhtaa_ilmasta_1Redstone AERO Oy koordinoi tulevaisuuden ilmaliikenteen tutkimuskeskus ja innovaatioklusteri - LIFT Future Aerospace Centerin rakentamista Pyhtään Helsinki East Aerodome -lentopaikalle. Valtio myöntää Pyhtäälle 2,5 miljoonan euron investointituen.

Redstone AERO Oy vastaa tutkimuskeskusinfrastruktuurin toteuttamisesta, joka sisältyy valtion eduskunnan päätöksellä myöntämää 2,5 miljoonan euron investointitukeen.

Valtiontuen hallinnoimisesta vastaa Kymenlaakson liitto, joka on hyväksynyt Redstone AERO Oy:n esittämän investointisuunnitelman huhtikuun lopussa 2022. Investoinnit mahdollistavat Helsinki-East Aerodromen saattamiseen digitaalista lentokenttäkonseptia, testitoimintaa, ja ammattitoimintaa vastaavalle tasolle.

 Pyhtaa_2”Valtion taloudellinen tuki on yhtiölle merkittävä, mutta symbolisesti sitäkin tärkeämpi. On hienoa, että Suomi haluaa satsata Helsinki-East Aerodromeen jossa uusia teknologioita voidaan testata ja kehittää kaupallisiin tarpeisiin. Ilmailusektorilla on menossa valtava murros digitalisaation, energiavallankumouksen ja ilmastonmuutoksen myötä. Se avaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja tutkimus- ja tuotekehitystarpeita suomalaisille yrityksille,” toteaa toimitusjohtaja Jouni Eho Redstone AERO Oy:sta.

LIFT Future Aerospace Centerin toiminta on käynnistynyt ja ensimmäisiä testaus- ja tuotekehitysprojekteja on suunniteltu jo kesälle 2022.

”Kumppaniverkostomme kasvaa päivittäin. Erityisen ilahduttavaa on, että PK-yritykset, joilla on vientimarkkinoita ovat osoittaneet kiinnostuksena LIFT Future Aerospace Centeriin,” totesi Eho. MH

Lue myös aikaisempi uutisemme aiheesta: