Romanialainen halpalentoyhtiö Blue Air keskeytti lennot talousvaikeuksien seurauksena

YR-BMQ_240921Romanialainen halpalentoyhtiö Blue Air on 6. syyskuuta keskeyttänyt lentonsa ja yhtiö ilmoitti kaikkien koneiden palaavan kotikentille. Romanian hallitus kertoi 7. syyskuuta tekevänsä tarvittavia toimia, jotta maailmalle Blue Airin lentojen keskeytyksen seurauksena jääneet noin 2100 romanialaista pääsevät takaisin kotimaahansa. Blue Air lensi myös Suomeen Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Blue Air kertoo keskeyttäneensä lennot ainakin 12. syyskuuta saakka. Yhtiö tiedotti 6. syyskuuta, että se on solminut strategisen yhteistyösopimuksen Air Connectin kanssa. Osa lennoista jatkuisi Air Connectin avulla.

Blue Airin mukaan syynä operaatioiden keskeytykseen on maan hallituksen tekemät toimet. Maan kuluttajaviranomainen vaati Blue Airille kahden miljoonan euron sakkoja lentojen perumisista.

Lentojen keskeydyttyä Wizzair ja Ryanair ovat jo vallanneet markkinoita Blue Airilta. Ne tarjoavat erityisen halpoja lentolippuja Blue Airin matkustajille.

Blue Air lensi 14 Boeing 737 -koneen laivastolla 75 eri kohteeseen 21 eri maassa. Liikenteen solmukohdat Blue Airilla oli Bukarestissa, Bacaussa, Cluj Napocassa ja Iasissa. Romanialaisyhtiö lensi Bukarestista myös Helsinki-Vantaalle kahdella viikkovuorolla.

Romanian kansallinen lippulaivayhtiö on Tarom (Transporturile Aeriene Române). MH

Lue myös: