Ryanair avasi Wien-Helsinki -reitin - lentoja kolmesti viikossa

medium_helsinki_airport_ryanair_10Ryanair avasi lentoreitin Wienistä Helsinki-Vantaalle 6. elokuuta. Reittiavauksen oli määrä toteutua jo maaliskuussa, joka kuitenkin siirtyi koronaviruspandemian seurauksena. Ryanairin Boeing 737 -koneen vastaanotti Helsinki-Vantaalla pelastusajoneuvojen vesisuihkutervehdys.

Wienin ja Helsingin välinen reitti on Ryanairin kesäkohdeaikataulussa kolmella viikkovuorolla. Reittiä on määrä lentää 24. lokakuuta 2020 saakka tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin.

Koronaviruspandemia sotki merkittävästi myös Ryanairin lentoja ja Helsinki-Vantaan avaus viivästyi ensin maaliskuulta heinäkuulle. Avaus toteutui ymmärrettävistä syistä kuitenkin vasta 6. elokuuta 2020.

Alunperin reittiä oli määrä lentää Laudamotionin lennoilla, jonka Ryanair osti vuoden 2019 alussa. Maalikuussa 2019 Laudamotion GmbH:n brändinimeksi muutettiin Lauda. Sen on Finavian mukaan määrä lentää Helsinki-Wien -reitillä.

Ryanair lentää Suomeen myös reitillä Bergamo-Lappeenranta. Lappeenrantaan on suunniteltu lentoja myös Budapestista sekä Berliinistä. Niiden on aiemmin kerrottu alkavan syyskuussa 2020.

Lue myös: