Ryanair leikkaa Italian kapasiteettiaan 25 prosentilla kolmen viikon ajalta - syynä koronavirus

Ryanair_737sRyanair ilmoitti vähentävänsä liikenneohjelmaansa 25 prosenttia kolmen viikon ajaksi maalis-huhtikuussa. Koronaviruksen vaikutuksien vähentämiseksi tehtävät kapasiteettileikkaukset koskevat pääasiassa Italian-reittejä. Halpalentoyhtiö on aloittanut myös muita kustannussäästöihin tähtääviä toimia.

Ryanairin mukaan koronaviruksen vaikutukset näkyvät merkittävänä pudotuksena yhtiön varauskirjassa maaliskuun lopulla ja huhtikuun alussa. Myös lentonsa jo ostaneita matkustajia on jäänyt saapumatta Italian lennoille.

Ryanair ilmoitti 2. maaliskuuta vähentävänsä lentoja 17. maaliskuuta - 8. huhtikuuta välisenä aikana jopa 25 prosentilla. Vaikutukset koskettavat siten mm. Lappeenrannan ja Bergamon välisiä lentoja. Ainakin kaksi vuoroa on peruttu Lappeenrannasta.

Halpalentoyhtiö jatkaa tilanteen arviointia ja tekee tarvittaessa muutoksia aikatauluihinsa tilanteen kehittyessä. Se tekee läheistä yhteistyötä eri viranomaaisten kanssa ja seuraa maailman terveysjärjestö WHO:n ja Euroopan lentoturvallisuusviraston EASA:n ohjeistuksia.

Liikenneohjelman leikkauksen vaikutukset eivät näy vielä Ryanairin kuluvalla maaliskuussa 2020 päättyvällä tilikaudella vaan vasta tilikaudella 2021.

Ryanair on aloittanut erilaisia sopeutustoimia 24. helmikuuta, jotka keskittyvät pääasiassa operatiiviseen tehokkuuteen ja kustannusten säästämiseen. Käytettäviä keinoja ovat aikataulumuutokset, vuosilomien ja palkattomien vapaiden tarjoaminen lentävälle henkilökunnalle sekä rekrytoinnin keskeyttäminen ja palkkojen jäädytys koko yhtiössä. Lisäksi neuvotteluita käydään alihankkijoiden kanssa kustannuksien säästämiseksi.

Ryanair korostaa olevansa yksi vahvimmista alan toimijoista ja odottavansa, että lähiviikkojen aikana Euroopassa tullaan näkemään lentoyhtiöiden kaatumisia koronaviruksen vaikutuksien takia.