Ryanair lopettaa liikennöinnin Turusta - Syynä valtion korotetut valvontamaksut

RyanairRyanair ei liikennöi Turusta kesäkaudella 2013. Kaikkien neljän reitin: Barcelona (Girona), Bryssel (Charleroi), Lontoo (Stansted) ja Malaga, lakkautuksen syynä ovat valtion korotetut lentoliikenteen valvontamaksut.

Ryanair olisi lennättänyt Turun kautta jopa 100 000 matkustajaa vuodessa ja näin ollen luonut ja ylläpitänyt 100 alueellista työpaikkaa Turun seudulla. Nyt Ryanair siirtää tämän kapasiteettinsä, matkustajat ja työpaikat jollekin muulle Euroopan halpalentokentälle, jossa matkustajia ei veroteta yhtä paljon.

“Olemme Ryanairissa pettyneitä, että joudumme lopettamaan liikennöinnin Turusta vain yhden onnistuneen kauden jälkeen. Emme kuitenkaan voi hyväksyä näitä korotettuja lentoliikenteen valvontamaksuja, joita Finavia kerää," Ryanairin viestintäpäällikkö Stephen McNamara kommentoi.

"Ryanairin Turun reitit olisivat lennättäneet jopa 100 000 matkustajaa kaudella 2013 ja näin ollen luoneet ja ylläpitäneet 100 alueellista työpaikkaa. Nyt jälleen kerran Suomeen tulevat ja sieltä lähtevät turistit joutuvat kääntymään kalliiden lentoyhtiöiden kuten Finnairin ja SAS:n puoleen.”

 Ryanair on vähentänyt lentojaan myös muista Suomen kaupungeista eli Tampere-Pirkkalasta ja Lappeenrannasta.