Ryanair panostaa Lappeenrantaan - uusi reitti Budapestiin ja ympäri vuoden Milanoon sekä Berliiniin

Ryanair Boeing 737(päivittynyt 19.46) Halpalentoyhtiö Ryanair jatkaa panostuksiaan Lappeenrannan lentotarjontaan. Yhtiö avaa  lokakuussa 2019 uuden ympärivuotisen reitin avataan Unkarin Budapestiin. Lisäksi nykyiset Milanon ja Berliinin reitit muutetaan ympärivuotisiksi. Paikkatarjonta lähes kaksinkertaistuu edellisvuoteen verrattuna.

Ryanair lentää Lappeenrannasta Milanon Bergamon, Berliinin ja uuden Budapestin reittien lisäksi kesäkaudella myös Ateenaan ja Thessalonikiin. Kaikkien Lappeenrannasta lähtevien reittien lennot alkavat tänä vuonna huhtikuussa lukuun ottamatta Budapestin reittiä, joka aloitetaan lokakuussa.  Milanon, Berliinin ja Budapestin lennot lennetään kaksi kertaa viikossa, Ateenan ja Thessalonikin lennot kerran viikossa.

Uutta Budapestin reittiä lennetään kahdesti viikossa lokakuusta 2019 maaliskuuhun 2020 saakka. Lentopäivät ovat torstai ja sunnuntai. Lennot lähtevät Budapestista kello 17.00 ja saapuvat Lappeenrantaan kello 20.30. Paluulento Lappeenrannasta Budapestiin lähtee kello 20.55 ja saapuu Budapestiin kello 22.35.

"Ympärivuotiset lennot luovat mahdollisuuden talvimatkailun kasvattamiseen Suomen upealla järvialueella. Euroopan neljänneksi suurin järvialue Saimaa tarjoaa talvikuukausien aikana lumi- ja jäävarman kohteen. Toivotamme matkailijat lämpimästi tervetulleeksi kokemaan hauskoja talvielämyksiä, kuten luistelua ja hiihtoa järven jäällä, pilkkimistä ja avantouintia. Ulkoilupäivän jälkeen voi nauttia suomalaisen saunan lämpimistä löylyistä ja vaikkapa rentoutua jossain Saimaan alueen monista kylpylöistä", kommentoi Lappeenrannan Lentoasema Oy:n toimitusjohtaja Eija Joro.

Lappeenrannan lentoaseman ainutlaatuinen sijainti lähellä Pietaria ja Saimaan järvialueen sydämessä mahdollistaa laajan asiakaskunnan palvelemisen.

Lentoasemalla on yhteistyösopimus bussiyhteydestä Pietarista Lappeenrantaan, joka on soviteltu lentojen aikatauluihin. Huhtikuussa 2019 käynnistyvä bussireitti tuo matkustajia Pietarista alle 15 euron hinnalla suuntaansa. Busseilla on myös oma rajanylitysaika, joten matkan lennoille odotetaan sujuvan ongelmitta.

"Matkustajat ovatkin jo löytäneet Lappeenrannan helppona ja edullisena väylänä Suomeen sekä Pietarin upeaan metropoliin, joka sijaitsee vain kahden tunnin päässä Lappeenrannasta", jatkaa Joro.

Tulevalla kesäkaudella Lappeenrannasta lennetään siis Milanon Bergamoon, Berliinin Schönefeldtiin, Thessalokiniin ja Ateenaan. Kaikkiaan lentoja on viitenä päivänä viikossa.

Milanoon lennetään 3. huhtikuuta alkaen keskiviikkoisin ja lauantaisin. Berliiniin lennetään 1. huhtikuuta alkaen maanantaisin ja perjantaisin. Thessalonikiin lentoja on tarjolla 4. huhtikuuta alkaen torstaisin ja Ateenaan 3. huhtikuuta alkaen keskiviikkoisin.

 Lokakuun lopulla alkavan talvikauden aikana lentoja Lappeenrannasta on tarjolla kuutena päivänä. Milanoon lennetään keskiviikkoihin ja lauantaisin, Berliiniin maanantaisin ja perjantaisin ja Budapestiin torstaisin sekä sunnuntaisin.

Lappeenranta saa Ryanairilta siis melkoisesti panostusta. Tampere-Pirkkalasta yhtiö lentää kesäkaudella enää Budapestiin.

"Meillä on neuvotteluja jatkuvasti käynnissä useamman eri lentoyhtiön kanssa", päättää Joro.

 Päivitys 27.3. kello 19.46: Lisätty tieto kaikkien kohteiden lentopäivistä.