SAS aloittaa yhteistyön airBalticin kanssa lennoilla Tampereelta Osloon ja Kööpenhaminaan

AB_A220_apron_1airBaltic ja SAS laajentavat codeshare-yhteistyötään ja tarjoavat yhdessä suomalaisasiakkaille lentoja Tampereelta Osloon sekä Kööpenhaminaan. Tampereen alue yhdistyy jatkossa siis entistä paremmin ympäri maailmaa SAS:n reittiverkoston jatkolennoilla Oslosta ja Kööpenhaminasta.

airBaltic julkisti joulukuussa 2021 avaavansa liikenteen solmukohdan Tampere-Pirkkalaan ja käynnistävänsä toukokuussa 2022 suorat lennot Pirkkalan lentoasemalta kuuteen kohteeseen Euroopassa.

AB_Gauss_1Nyt airBaltic on laajentanut yhteistyötä SAS:n kanssa ja tarjoaa sujuvat jatkolennot Tampere-Pirkkalasta SAS:n reittiverkostoon Oslon ja Kööpenhaminan kautta. SAS:n reittiverkoston tarjoaa suomalaismatkustajille laajat yhteydet maailmanlaajuisesti.

"airBalticin pitkäaikainen kumppani SAS tarjoaa lentoyhteyksiä maailmanlaajuisesti. Olemme iloisia vahvistaessamma yhteistyötä ja lentoliikenneyhteyksiä Tampereelta maailmalle. Odotamme yhteistyötä ja sen tarjoamia parempia matkustusmahdollisuuksia ympäri maailmaa", sanoi airBalticin toimitusjohtaja Martin Gauss.

AB_matkatavarahyllySAS:n on odotettu käynnistävän omia lentoja Tampere-Pirkkalasta jälleen kevään ja kesän 2022 aikana. Pandea on kuitenkin viivästänyt hanketta, jossa oli vielä loppuvuodesta 2021 luvassa suoria lentoja jopa Airbus A320neo ja Boeing 737 -koneilla. Viimeiseksi suunnitelma oli käynnistää lennot ATR-koneilla. Nyt SAS palaa Tampereelle airBaltic-yhteistyön myötä uusilla Airbus A220-koneilla.

AB_CA_sinivalkoinenToukokuusta 2022 lähtien airBaltic lentää Tampereelta Osloon, Kööpenhaminaan, Frankfurtiin, Müncheniin, Malagaan ja Rodokselle. Suora lentoyhteys Riikaan tarjoaa myös paljon jatkoyhteyksiä airBalticin omaan reittiverkostoon.

airBaltic avaa 1. toukokuuta 2022 lähtien suorat lennot kolme kertaa viikossa Tampere-Pirkkalasta Osloon, Kööpenhaminaan, Frankfurtiin, Müncheniin sekä kahdesti viikossa lomalentokohteisiin Malagaan ja Rhodokselle. Kyseiset reitit avataan 1.-3. toukokuuta 2022.

Finnairin lennot Tampereella ovat olleen pandemian aikana tauolla, mutta 1. toukokuuta lähtien yhtiö tarjoaa jälleen aamu- ja iltalennot Helsinki-Vantaalle. Lentojen lisäksi päiväsaikaan on tarjolla bussikuljetuksia Helsinki-Vantaalle.

Lue myös: