SAS julkisti positiivisia Q3 -tulostietoja sekä talousnäkymiään

SAS_tail_1SAS on julkistanut vuoden kolmannen neljänneksen tuloksia jo ennen aikojaan vastatakseen lehtien palstoilla kiivaasti käytyyn keskusteluun yhtiön huonosta taloustilanteesta. Positiivinen tulos ja laskevat yksikkökustannukset  ovat todiste 4Excellence-ohjelman toimivuudesta.

SAS lähtee katkomaan huhuja kertoen ennakkoon marraskuun 8. julkistettavia tulostietojaan. Yhtiön tulos vuoden kolmannella neljänneksellä on positiivinen ja EBT on 568 miljoonaa Ruotsin kruunua.

Todisteena yhtiön 4Excellence-ohjelman edistymisestä ja toimivuudesta kertovat myös yhdeksän prosenttia nousseet matkustajatuotot  sekä samaan aikaan kuusi prosenttia pudonneet yksikkökustannukset.

SAS on jo pidemmän aikaa kertonut tarvitsevansa lisää kustannustehokkuutta turvatakseen pitkä aikavälin kilpailukykynsä. Yhtiö viimeistelee parhaillaan  kattavia suunnitelmiaan, joilla lasketaan pitkän aikavälin kustannuksia ja haetaan joustoja sekä vähennetään monimutkaisuuksia. Suunnitelman avulla vähennetään myös eläkevakuuksien vaikutuksia vuodelle 2013. Uuden säästösuunnitelman vaikutus on noin kolme miljardia kruunua ja se se sisältää myös ydinliiketoiminnan ulkopuolisten osien myymisen josta odotetaan myös kolmen miljardin kruunun tulosta.

SAS tiedottaa suunnitelmastaan tarkemmin lähitulevaisuudessa. Yhtiö neuvottelee parhaillaan lisärahoituksesta sijoittajien kanssa. Työn alla oleva säästösuunnitelma on isossa roolissa rahoitusneuvotteluissa.

SAS:lla on 2,4 miljardin kruunun likvidit varat ja sillä on käytettävissä 4,7 miljardin kruunun edestä luottoja.

 Lue myös: