SAS keskeyttää lennot Hongkongiin ja leikkaa kapasiteettia Euroopassa

SAS_tails(päivittynyt klo 17.40) Koronaviruksen leviäminen on vaikuttanut lentoliikenteeseen kysyntää vähentävästi. Skandinaavinen lentoyhtiö pyrkii vähentämään taloudellisia vaikutuksia keskeyttämällä lennot Hongkongiin ja vähentämällä lähiliikenteen lentoja.

SAS on jo aiemmin keskeyttänyt lentonsa Manner-Kiinaan, mutta 5. maaliskuuta keskeytetään myös lennot Hongkongiin. Kysynnän vähentymisen myötä SAS pienentää kapasiteettia lisäksi Euroopan lennoillaan seuraavan parin kuukauden ajalta.

Lähiliikenteen kapasiteettivähennyksiä SAS ei tarkemmin kommenoinut muutoin, kuin Italian salta.  Pohjois-Italian kohteista kaikki yhtiön lennot Milanoon, Bolognaan, Torinoon ja Venetsiaan on peruttu aikaväliltä 4. maaliskuuta - 16. maaliskuuta.

Taloudellisia vaikutuksia pyritään vähentämään useilla eri toimilla. Pienempi määrä lentoja vähentää polttoaineen kulutusta ja muita maksuja. Säästöjä haetaan myös hallinnollisista kuluista sekä palkkamenoista. Henkilöstön osalta säästöjä haetaan lomautuksilla, vapaaehtoisilla palkattomilla vapailla sekä aikaistetuilla eläkkeelle jäämisillä.

Muiden lentoyhtiöiden tavoin myös SAS on keskeyttänyt rekrytoinnit ja keskeyttää osan käynnissä olevista hankkeistaan sekä vähentää markkinointia ja promootioita.

Epävarman tilanteen jatkuessa myös SAS peruu näkymänsä tilikaudelle eikä myöskään arvioi tulevaa vielä toistaiseksi.

Päivitys kello 17.40: Lisätty SAS:n antama tieto perutuista lennoista Italiaan.