SAS lisää kapasiteettia myös Turusta ja Vaasasta Tukholmaan

SAS_ATR72600SAS lisää Tampere-Pirkkalan ja Tukholman välisen reitin lisäksi kapasiteettia myös Turusta ja Vaasasta Tukholmaan. Uusien ATR-koneiden lisäksi kaikilla näillä reiteillä operoidaan myös suuremmilla CRJ-900 -suihkukoneilla. Kapasiteetti kasvaa kymmeniä prosentteja.

"Näemme kaikkien kolmen kaupungin seutualueet merkittävinä asiakaspotentiaalin kannalta. Olemme todella tyytyväisiä, että voimme tuoda Tampereen, Turun ja Vaasan lentoasemille lisää kapasiteettia ja tarjota Tukholman Arlandan lentoaseman entistä useamman matkustajan ulottuviin", kertoo SAS:n Key Account Manager Tuomas Kankaala.

Vaikkakin Tukholma on sinänsä merkittävä kohde näiden kolmen alueen matkustajille, tarjoaa Arlanda hyvät jatkolentomahdollisuudet Skandinaviaan, Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin, jatkaa Kankaala.

"Nämä ovat hyviä uutisia ja osoittavat, että SAS näkee Vaasan seudun tärkeänä markkina-alueena, jonka lisääntyneet tarpeet huomioidaan. Ja kun ajattelee, että viime viikolla saimme kuulla Norwegianin lopettavan liikennöintinsä tältä väliltä ensi vuonna, on SASin kapasiteettilisäys erittäin tervetullut", toteaa lentologistiikasta vastaava projektipäällikkö Peter Källberg VASEKilta.

SAS_CRJ900_TOParhaimmilllaan kasvu on jopa 30 prosentin luokkaa Tampereella ja Vaasassa. Turussa kapasiteetti kasvaa noi 15 prosentilla.

SAS:n reittejä operoi uusilla 70-paikkaisilla ATR 72-600 -potkuriturbiinikoneilla Flybe ja suuremmilla 90-paikkaisilla Bombardier CRJ900 -suihkukoneilla Cityjet. Suihkukonekalustoa nähdään Tukholman reiteillä maaliskuusta lähtien.

"On ilahduttavaa nähdä, että SAS jatkaa panostustaan Tukholman-reiteillään. Kaikilta kolmelta maakuntakentältä SAS lentää arkisin neljä päivittäistä lentoa Arlandaan. Näemme positiivisena SAS:n pitkäjänteisen työn maakuntakenttien liikenteen vahvistamisessa myös taloudellisesti haastavina aikoina", toteaa Finavian avainasiakaspäällikkö Mikko Komi lentokenttäyhtiön tiedotteessa.

Lue myös: