Solar Impulse 2 nousi viimeiselle etapilleen kohti Abu Dhabia

RTW_Solar_Impulse_2_on_the_runway_before_departure_of_the_final_flight_of_the_round-the-world_journey___2016_07_24Solar Impulse 2 -aurinkolentokone (Si2) nousi aamuyöllä ilmaan Egyptin Kairosta. Matka maailmanympäri on vihdoin edennyt viimeiselle etapille kohti Abu Dhabia, jonne sen odotetaan saapuvan kahden päivän ja kahden yön mittaisen lennon päätteeksi.
Si2 nousi ilmaan Kairosta kello 01.28 paikallista aikaa ja sen odotetaan saapuvan Abu Dhabin
Al Bateenin lentokentälle 26. heinäkuuta. Aurinkolentokoneen ohjaimissa on historiallisen viimeisen etapin aikana hankkeen käynnistäjä Bertrand Piccard.

RTW_Solar_Impulse_2_just_took_off_for_the_final_flight_of_the_round-the-world_journey___2016_07_24Viimeisen eli seitsemännentoista etapin lento on haastava alueella vallitsevan kuuman ilmanalan takia. Lähi-idän lämpötilat ovat lähellä Si2-koneen suunnittelurajoja ja lisäksi ne aiheuttavat turbulenssia ja pakottavat ohjaajan pitämään happimaskia pitkiä aikoja lennolla.

Bertrand Piccard ja André Borschberg lähtivät maailmanympärimatkalle Abu Dhabista maaliskuussa 2015. Matkaa taittuu kaikkiaan 40 000 kilometrin verran ja lentotunteja kertyy noin 500.

Välilaskuja on tehty muutaman päivän välein lentäjän vaihtamiseksi sekä tilaisuuksien järjesteämiseksi yhteistyökumppaneiden kanssa.

RTW_Solar_Impulse_2__Bertrand_Piccard_is_doing_last_checks_before_taking_off_for_Abu_Dhabi-17th_Leg_and_final_one_of_the_round-tSi2- koneen lento keskeytyi akkuongelmien takia pitkäksi aikaa Yhdysvaltain Havaijille heinäkuussa 2015. Matka maailman ympäri ilman pisaraakan polttoainetta jatkui huhtikuussa 2016.

Lentosarjan kulkua on seurattu tarkasti Monacossa sijaitsevasta Mission Control Centeristä, jossa paikalla ovat tehtävän johtajan lisäksi sääennustajat, insinöörit, mallintajat, satelliittiyhteysryhmä, lennonjohto, PR-ryhmä ja SI TV-ryhmä.

RTW_map_17th_leg