Star Alliance tuo lisää kilpailua Pohjoismaihin - All Nippon Airways avaa reitin Hanedasta Tukholmaan

ANA_777300ER_1Japanilainen All Nippon Airways (ANA) avaa kaikkiaan viisi uutta reittiä Tokion keskustan lentokentältä Hanedasta uusien slottiensa myötä. ANA:lle syyskuussa 2019 myönnetty slotti Hanedasta Skandinaviaan otetaan käyttöön reitillä Haneda-Tukholma.

ANA laajentaa kansainvälistä verkostoaan uusilla reiteillä, jotka avataan Tokion keskustan lentokentältä Hanedasta (Tokyo International Airport Haneda) Istanbuliin, Milanoon, Moskovaan, Shenzheniin ja Tukholmaan.

ANA:n reitti Hanedasta Tukholman Arlandaan avataan kesäaikataulukauden 2020 aikana. Vuorojen määrän, konetyypin ja aikataulun ANA vahvistaa myöhemmin.

Lennot Tukholmaan lisäävät kilpailua Pohjoismaissa, jossa Euroopan ja Japanin välisiin yhteyksiin ovat panostaneet Oneworldiin kuuluvat Finnair ja Japan Airlines. Star Allianceen ANA:n tavoin kuuluva SAS lentää nykyisin Kööpenhamista Tokion Naritaan. SAS aikoo siirtää lentonsa Naritasta Hanedaan. Aiemmin SAS on lentänyt myös Tukholman Arlandasta Naritaan.

ANA lisää myös vuoroja nykyisille reiteilleen Hanedasta Los Angelesiin ja Hanedasta Sydneyhin. Uusien slottien myötä ANA siirtää myös Delhin, Houstonin, Los Angelesin, San Josen, Seattlen ja Washington D.C:n reitit Naritasta Hanedaan. Kaikkiaan uudet reitit nostavat ANA:n kansainvälisten reittikohteiden määrän 521:een.

Lennot Hanedaan avaa maaliskuussa 2020 myös Finnair, joka lentää jatkossa päivittäin molemmille Tokion lentokentille eli myös Naritaan. Finnair lentää Hanedaan Airbus A350 -koneilla mutta reitin aikataulu on vielä avoinna. Maaliskuussa 2020 myös Japan Airlines siirtää Helsinki-Narita -reittinsä toiseksi lähtöpisteeksi Hanedan.

Japanin maa-, infrastruktuuri-, kuljetus- ja matkailuministeriö  MLIT:n tavoitteena on houkutella maahan vuoden 2020 aikana 40 miljoonaa matkailijaa. Yksi suurin tekijä matkailun kasvulle Japanissa vuonna 2020 ovat kesäolympialaiset. Tokion 2020 (XXXII) kesäolympialaiset ja paralympialaiset alkavat 24. heinäkuuta 2020. 

Lue myös: