Suomen, Viron ja Venäjän meripelastushelikopterit harjoittelevat tiistaina Helsingin edustalla

Raja_lento_H215_lennolla_inside_1Suomen Rajavartiolaitos järjestää tiistaina 4. lokakuuta yhteistyössä Viron ja Venäjän meripelastusviranomaisten kanssa Autumn 2016 -meripelastusharjoituksen. Toiminta tapahtuu Helsingin edustan merialueella. Luvassa on useita erityyppisiä meripelastustehtäviä, joihin osallistuu kaikkien osallistujavaltioiden meripelastuhelikoptereita.

Raja_lento_pipe_vaijerissa_1Vastaavantyyppinen yhteinen meripelastusharjoitus järjestetään vuosittain eri maiden vastuualueella. Tänä vuonna harjoituksen päävastuu on Rajavartiolaitoksella ja harjoitus johdetaan meripelastuslohkokeskus MRSC Helsingistä.

Harjoituksen aktiivinen vaihe toteutetaan valoisan aikaan tiistaina 4. lokakuuta kello 11:00 -16:00 välillä. Edellisen kerran Suomen järjestysvuorolla vuonna 2013 harjoiteltiin pimeän aikaan.

Harjoitukseen osallistuu Suomen, Venäjän ja Viron meripelastusviranomaisten pinta- ja ilma-aluksia. Suomesta mukana on lähtökohtaisesti Helsinkiin sijoitettu Airbus Helicopters H215 Super Puma -meripelastushelikopteri.

Eesti Piirivalven AgustaWestland AW-139 - ES-PWCPinta-aluksista mukana ovat Merikarhu ja yksi partiovene. Myös vartiolaiva Turva on osittain mukana tehtävissä.

Virosta mukana on Piirivalven AgustaWestland AW139 -meripelastushelikopteri ja Venäjältä Kamov Ka-27PS -meripelastushelikopteri. Molemmat tukeutuvat lyhyehkön harjoituksen aikana Rajan tukikohtaan Malmin lentoasemalla.

Molemmilta mailla on harjoituksessa mukana myös yksi pinta-alus.

Venäjän Rajavartion Kamov Ka-27 - RF-19595Harjoituksen tavoitteena on kehittää ja harjoituttaa eri maiden viranomaisten yhteistoimintaa meripelastustilanteessa. Merellä meripelastusyksiköt harjoittelevat pelastustoimia ja yhteistoimintaa alusten ja ilma-alusten välillä.

Vastaavia harjoituksia järjestetään myös yhteistyössä Ruotsin kanssa.

Lue myös: