Suomi avasi ulkorajaliikenteen Kanadasta - Israel takaisin rajoitusten piiriin

IMG-20200909-WA0011Suomi on muutti ulkorajaliikenteen rajoituksia epidemiologiseen arvioon perustuen ja 19. heinäkuuta 2021 alkaen. Sen myötä ulkorajaliikenteessä maahantulon rajoitukset muuttuvat Kanadan ja Israelin osalta. Sisärajavalvontaa Suomi palauttaa Maltan ja Slovenian väliseen liikenteeseen.

Valtioneuvoston 15. heinäkuuta antamalla päätöksellä Suomi poistaa maahantulon rajoitukset Kanadan asukkailta Kanadasta Suomeen saapuvassa liikenteessä ja palauttaa rajoitukset Israelin asukkaille Israelista Suomeen saapuvassa liikenteessä.

Lisäksi koronaviruksen leviämiseen eli epidemiologiseen arvioon perustuen sisärajavalvonta palautetaan uudelleen Suomen ja Maltan sekä Suomen ja Slovenian väliseen liikenteeseen.


Kaikista maista voi tulla Suomeen 26.7. alkaen esittämällä hyväksyttävän todistuksen täydestä rokotussarjasta

Valtioneuvoston 15.7. tekemän päätöksen mukaan Suomeen voivat saapua maanantaista 26.7.2021 alkaen kaikista maista henkilöt, joilla on esittää todistus saadusta hyväksyttävästä covid-19-rokotussarjasta ennen Suomeen saapumista. Hyväksytyt rokotteet pystyy tarkastamaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) verkkosivuilta.

Suomeen matkaavien tulee kuitenkin ottaa huomioon, että todistus alle kuusi kuukautta sitten sairastetusta covid-19-taudista on edelleen sallittu maahantulon peruste vain EU- ja Schengen-valtioiden kansalaisille ja EU- tai Schengen-valtiossa asuville.