Talousjohtaja Erno Hildén jättää Finnairin

erno_hilden_finnairFinnairin talousjohtaja ja johtoryhmän jäsen Erno Hildén jättää yhtiön 30.4.2015. Hildén on tehnyt pitkän uran Finnairissa eri johtotehtävissä. Hän on ollut yhtiön palveluksessa vuodesta 1997 ja johtoryhmän jäsen vuodesta 2009. Talousjohtajan tehtävää hoitaa 1.3.2015 alkaen tilapäisesti yhtiön rahoitusjohtaja Mika Stirkkinen.

"Erno Hildén on tehnyt hienon uran Finnairissa ja hänellä on ollut keskeinen rooli yhtiön viime vuosien 200 miljoonan euron säästöohjelmien menestyksekkäässä toteutuksessa. Ilman talousjohdon vahvaa panosta emme olisi pystyneet määrittelemään ja toteuttamaan yhtiön toiminnan vakauttamisen ja kehittämisen kannalta välttämättömiä säästöjä", korostaa Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo.

"Erno Hildén on lisäksi viime vuosina vastannut yhtiön tulevaisuuden kasvun mahdollistavan laivastouudistushankkeen sopimusneuvotteluista. Talousjohtajavuosiensa aikana hän on tuonut myös Finnairin talousfunktioon modernia rakenne- ja prosessiajattelua. Toivotan Ernolle menestystä hänen uransa seuraavaan vaiheeseen ja kiitän häntä lämpimästi siitä omistautuneesta työstä, jota hän on tehnyt Finnairin hyväksi".

"Kahdeksantoista Finnair-vuoden jälkeen suuntaan nyt uusiin haasteisiin. Menestyksekkäästi loppuun saatetut säästöohjelmat sekä laivastouudistukseen liittyvien sopimusten valmiiksi saaminen tarjoavat minulle nyt luonnollisen tilaisuuden siirtyä urallani eteenpäin", toteaa Erno Hildén.

"Lentotoimiala on äärimmäisen kiinnostava ja nopeasti muuttuva. Olen näiden vuosien aikana saanut arvokasta kokemusta alan jatkuvasta muutossykkeestä sekä vaativista talous- ja rahoitusjärjestelyistä. Tulen jatkossakin seuraamaan Finnairia kiinnostuksella ja luotan yhtiön jatkavan määrätietoista etenemistä kohti parempaa kannattavuutta tulevinakin vuosina."

"Olemme nyt onnistuneesti jättäneet taaksemme mittavan, mutta samalla erittäin raskaan rakennemuutos- ja säästöohjelmavaiheen. Kun yhtiö nyt panostaa kannattavuuden parantamiseen kaupallisen strategiansa toteuttamisella ja lisätuottoja etsimällä, tämä hetki on myös minulle sopiva taitekohta vaihtaa tehtäviä. Kiitän lämpimästi kaikkia Finnair-kollegojani yhteistyöstä".

Finnair aloittaa nyt uuden talousjohtajan etsimisen ja Erno Hildénin seuraajasta tiedotetaan tulevina kuukausina.