Thai vastaanotti ensimmäisen A380-koneen

A380_THAI_delivery_JBAThai airways on yhdeksäntenä operaattorina vastaanottanut Airbusin A380-koneen, joka on maailman suurin ja ekotehokkain liikennelentokone. Kone luovutettiin yhtiölle Airbusin Toulousen tehtailla.

Thai on tilannut kaikkiaan kuusi A380-konetta, jotka varustetaan Rolls-Royce Trent 900-moottorein. Matkustamo on jaettu kolmeen luokkaan ja siinä on kaikkiaan 507 matkustajaistuinta.

Kaikissa matkustajaluokissa on tarjolla uudenlainen matkustamoilme. Ensimmäisessä luokassa on 12 yksityistä sviittiä, Royal Silk-luokassa 60 maakuasentaan saatavaa istuinpaikkaa ja turistissa 435 paikkaa. Kaikkien luokkien istuimet on varustettu viimeistä huutoa olevilla IFE-järjestelmillä ja virtapistokkeilla.

Thai aloittaa operoinnit uudella konetyypillä lokakuussa Bangkok-Hong Kong-Bangkok  ja Singaporen-reiteillä. Lisäkoneiden tullessa laivastoon yhtiö laajentaa koneiden käyttöä Frankfurtin-reitille vuoden lopussa ja Tokio sekä Pariisi seuraavat perässä vuoden 2013 keväällä.

A380-koneen toimintamatka on 8500 maila eli noin 15 700 kilometriä. Konetyyppi tarjoaa mahdollisuuden lentää Bangokista suora lento mihin tahansa Euroopassa täydellä hyötykuormalla sekä yhden välilaskun avulla lennon mihin tahansa Yhdysvalloissa.