Trafi seuraa turvatoimien tiukentamisen tarvetta Suomessa

Turvatarkastusportti_2Yhdysvallat kertoi 2. heinäkuuta havainneensa uuden mahdollisen siviili-ilmailun turvallisuutta koskevan uhan, jonka takia valmiustilaa lentokentillä on joissain maissa nostettu. Suomen Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi seuraa tilannetta mutta uhka ei tällä hetkellä kosketa Helsinki-Vantaalta Yhdysvaltoihin lähteviä lentoja.

”Suomeen ei tietojemme mukaan tällä hetkellä kohdistu mitään erityistä uutta uhkaa, mutta asian globaalin luonteen vuoksi otamme tiedon vakavasti ja seuraamme tilannetta koko ajan”, painottaa Trafin erityisasiantuntija Arja Pulliainen.

”Kysymys on aivan normaalista käytännöstä, sillä Yhdysvallat seuraa jatkuvasti globaalia turvallisuustasoa ja pyytää tarvittaessa lisätoimia erityisesti Yhdysvaltoihin kohdistuvien lentojen turvaamiseksi.”

Suomessa lentokenttien turvatarkastukset tehdään tarkkojen säännösten mukaan. Kentillä on mahdollista nostaa valmiutta ja ottaa tarpeen mukaan nopeastikin käyttöön uusia lisätoimia. Viimeksi lisätoimia oli käytössä Sotshin olympilaisten aikaan Venäjälle suuntautuvilla lennoilla.

Lue myös: