Turkish Airlinesille aiesopimus Airbus A350 XWB -koneista - Tilauksessa myös Boeingin laajarunkoja

TA_A350_1Turkish Airlines on solminut Airbusin kanssa aiesopimuksen 25 A350-900 XWB -koneen ja viiden koneen optioista. Turkkilaisoperaattori on kasvattamassa laajarunkokonelaivastoaan merkittäväsi, sillä syyskuussa 2017 se solmi Boeingin kanssa aiesopimuksen 40 797-9 Dreamlinerista.

Turkish Airlinesin reittiverkosto on kohdemäärältään laajempi kuin yhdelläkään muulla lentoyhtiöllä. Turkkilaisoperaattori lentää 121 eri maahan, joissa sillä on 301 eri kohdetta. Turkish Airlines lentää mm. Afrikassa 52 eri kohteeseen. Uusilla laajarunkokoneilla on määrä kehittää kansainvälistä reittiverkostoa Istanbulin ja Ankaran liikenteen solmukohdista.

"Olemme erittäin ylpeitä saadessamme Turkish Airlinesista uuden A350-operaattorin. Sopimus vahvistaa ja laajentaa pitkäaikaista yhteistyösuhdetta Airbusin ja Turkish Airlinesin välillä", kommentoi Airbusin uusi kaupallinen johtaja Eric Schulz.

1Turkish Airlinesin laivastossa on sekä Airbusin, että Boeingin koneita ja yhteistyö molempien valmistajien kanssa on kestänyt jo vuosikymmeniä.

Turkish Airlines lentää Helsinki-Vantaalle Istanbulista kahdesti päivässä. Turkkilaisoperaattori muuttaa toisen päivittäisen yhteyden Helsinki-Vantaalle lennettäväksi Airbus A330-300 -laajarunkokoneella 25. maaliskuuta lähtien.

Lue myös: