Ulkoministeriö asetti matkustusrajoituksia Länsi-Afrikkaan - Lentoyhtiöt peruvat lentoja Ebola-alueelle

formin_logoSuomen ulkoministeriö suosittelee toistaiseksi välttämään kaikkea matkustamista Liberiaan ja Sierra Leoneen sekä tarpeetonta matkustamista Guineaan. Syynä suositukseen on alueelle esiintyvä Ebola-virus. Merkittävä osa lentoyhtiöistä on ilmoittanut keskeyttävänsä lennot alueen maihin toistaiseksi.

Kansainvälisiin liikenneyhteyksiin saattaa tulla lisää häiriöitä ja peruutuksia epidemiatilanteen vuoksi, joka saattaa jatkossa vaikeuttaa merkittävästi maasta poistumista.

Lentojaan alueelle ovat peruneet jo pidemmän aikaa  British Airways ja Lufthansa Viimeisimpänä Sierra Leonen lennot keskeytti Air France. Ranskalaisyhtiö jatkaa kuitenkin lentojaan Nigeriaan ja Guineaan. Ainoan lentoyhteytensä Afrikkaan on keskeyttänyt myös Korean Airlines. Yhtiö lensi kolmesti viikossa Keniaan.

Ulkoministeriön mukaan epidemia saattaa myös välillisesti aiheuttaa yhteiskunnallisen vakauden häiriöitä Liberiassa, Guineassa tai Sierra Leonessa.

Suomen viranomaiset seuraavat Ebola-viruksen aiheuttaman verenvuotokuumeen leviämistä Länsi-Afrikassa. Myös Suomen Abujan-suurlähetystö Nigeriassa seuraa turvallisuustilanteen muutoksia.