Useat lentoyhtiöt ovat jo palanneet Brysseliin - Finnair aloittaa tänään

Brussels_Zaventem_wiki_KonstantinvonWedelstaedtLentoyhtiöt palaavat pikkuhiljaa sunnuntaina 3. huhtikuuta avatulle Brysselin lentokentälle. Kapasiteettin on edelleen rajoitettu ja lentoyhtiöt voivat lentää vain osan lennoistaan. Finnair palaa Zaventemin reitille tänään keskiviikkona 6. huhtikuuta.

Lennot Brysseliin ovat Brussels Airlinesin lisäksi aloittaneet myös Lufthansa, Iberia, Tarom ja LOT. Finnair lentää tänään Brysseliin kaksi lentoa AY813/814 sekä lennon AY815.

Operaatiot nostetaan pikkuhiljaa lentokentän maksimiin, joka on tällä hetkellä 800 lähtevää matkustajaa tunnissa. Normaaliosoissa Brysselin lentokentän läpi kulkee jopa 5000 matkustajaa tunnissa ja päivittäisiä operaatioita on noin 650.

Matkustajia pyydetään tulemaan lentokentälle ajoissa. Tällä hetkellä julkinen liikenne ei ole vielä palautunut käyttöön keskustan ja lentoaseman välille. Myös Finnair ohjeistaa matkustajiaan saapumaan Zaventemiin vähintään kaksi tuntia ennen koneen lähtöä sekä suosittaa mobiililähtöselvityksen tekemistä.

Lue myös: