Uudella Museokortilla ovet aukeavat myös kahteen suomalaiseen ilmailumuseoon

Museokortti_1Suomen Museoliitto on ottanut käyttöön erityisen Museokortin. Sen ostajalla on mahdollisuus vierailla kaikkiaan lähes 200 suomalaisessa kohteessa, joiden joukossa on myös kaksi ilmailumuseota.

Museokortti on suomalaisten museoiden yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttöpäivästä. Hinta on 54 euroa ja sillä pääsee lähes kahteensataan suomalaiseen museoon. Kortti on henkilökohtainen, mutta sen voi ostaa myös lahjaksi.

Museokorttia näyttämällä ovet aukeavat myös Helsinki-Vantaan lentoaseman Aviapoliksen Suomen Ilmailumuseoon sekä Tikkakoskella sijaitsevaan Keski-Suomen Ilmailumuseoon. Korttia myydään kummassakin museossa.

Helsinki-Vantaan lentoaseman alueella Suomen Ilmailumuseo on ilmailun valtakunnallinen erikoismuseo, jonka kokoelmiin kuuluu sekä siviili- että sotilasilmailun esineistöä. Museo sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä ensi kesänä avautuvalta Kehäradan Aviapoliksen asemalta. Museon kokoelmissa on noin 80 lentokonetta sekä runsaasti muita ilmailuun liittyviä esineitä, kuten moottoreita, potkureita, mittareita, viestintävälineitä ja pienoismalleja.

Keski-Suomen Ilmailumuseo puolestaan esittelee suomalaista ilmailuhistoriaa sen alusta nykypäiviin saakka. Perusnäyttely koostuu pääasiassa lentokoneista, lentokonemoottoreista ja lentovarusteista, jotka ovat olleet käytössä Suomen ilmavoimissa. Esillä on myös vaihtuvia erikoisnäyttelyitä.

Museot.fi: Kartta museokortin kohteista

Lue myös: