Uudenmaan liitto palkitsi Helsinki Citycopterin vuoden uusimaalaisena yrityksenä start-up-sarjassa

HCC_kopterimersuUudenmaan liitto on palkinnut helikopteripalveluja tarjoavan Helsinki Citycopterin vuoden 2022 uusimaalaisena yrityksenä start-up -sarjassa. Palkinto on tunnustus mm. esimerkillisestä yritystoiminnasta sekä innovatiivisesta liikeideasta. Helsinki Citycopterin tavoitteena on tuoda korkeatasoiset helikopterilennot entistä laajemman asiakasryhmän saataville.

Pitkät urat ilmailualalla tehneet Helsinki Citycopterin Joonas Nurmi ja Ari Kallinen vastaanottivat Uudenmaan liiton myöntämän vuoden 2022 uusimaalaisen yrityksen palkinnon 5. lokakuuta 2021 Finlandia-talossa järjestetyn Kunnallisjohdon seminaarin yhteydessä. Palkinto nimetään seuraavalle kalenterivuodelle, jolloin sen saaja voi hyödyntää tunnustusta omassa viestinnässään koko vuoden ajan.

HC_JoonasjaAri Uudenmaan liiton asiantuntijaraati palkitsee vuosittain kolme uusimaalaista huippuyritystä kolmessa palkintosarjassa, jotka ovat tuotannollinen yritys, kaupan ja palvelualan yritys sekä start up -yritys. Kilpailussa arvioidaan liikeidean innovatiivisuutta, skaalautuvuutta ja yrittäjätiimin uskottavuutta sekä nopean kasvun ja kansainvälistymisen näkymiä. Arvioinnissa painotetaan lähivuosien saavutuksia.

Raatiin kuuluvat edustajat Uudenmaan liitosta, Uudenmaan ELY-keskuksesta, Uudenmaan Yrittäjistä, Pääkaupunkiseudun Yrittäjistä, Helsingin Yrittäjistä ja Helsingin seudun kauppakamarista.

Helsinki-Citycopterin uudenlainen liiketoimintamalli on otettu innostuneena vastaan ilmailualalla sekä laajemminkin kotimaisen matkailun piirissä. Palvelukonseptin ideana on terveysturvallinen lentopalvelu, joka löytää paikkansa myös koronapandemian jälkeen.

“Helikopteritoiminnan tarjoamat mahdollisuudet ovat erittäin laajat, jonka asiakaskuntamme on huomannut. Olemme saaneet vakioasiakaskuntaa, jotka palaavat helikopteripalvelun käyttäjiksi”, kertoi Joonas Nurmi Lentoposti.fi:lle.

Helsinki Citycopter avasi kesäkaudelle aikataulutetut lennot Helsingistä Hankoon ja Maarianhaminaan, jotka myivät läpi kesän erittäin hyvin. Suositummaksi kohteeksi näistä nousi Hanko. Erityisesti kesäkohteet kuitenkin nostivat kiinnostusta palvelun tarjoamia mahdollisuuksia kohtaan kasvattaen tilauslentojen kysyntää. Pandemian aikana paikkansa vakiinnuttaneen helikopteripalvelun liikevaihto on kaksinkertaistunut ja käyttöön on otettu uudet toimitilat Helsinki-Vantaan lentoaseman liikelentoterminaalilla.

HELCity_1 "Odotimme syksyn näkyvän toiminnassa hieman hiljaisempana aikana, mutta yritysryhmät varaavat esimerkiksi pikkujouluja ja kalenterimme täyttyvät lupaavasti. Meillä on jo varauksia ensi keväälle sekä jopa heinäkuulle 2022 saakka”, avasi Nurmi näkymiä kesän jo taituttua syksyn puolelle.

Helsinki Citycopterilla tehdään jo myös kansainvälistä markkinointia, jotta tilauslentoliikenteen lisäksi myös turistit löytäisivät elämyksiä tarjoavan helikopteripalvelun. Erityisen kiinnostuksen kohteena olisivat todennäköisesti villieläinsafarit sekä saariston ylle suuntautuvat lennot.

Sopimusneuvotteluita on käyty mm. keskieurooppalaisten matkanjärjestäjien sekä erityisten luksusmatkanjärjestäjien kanssa. Helsinki Citycopterin tarjonnassa on muutamia erittäin eksklusiivisia kohteita, joita myydään erityisesti yksityisyyttä etsiville asiakkaille. Kyseiset kohteet eivät ole julkisessa markkinoinnissa. Kuluvan vuoden aikana Helsinki Citycopterin markkinointiponnistelut ovat tuoneet näkyvyyttä mm. Japanin ja Kiinan matkailualan lehdissä.

Helsinki Citycopter operoi lentoja yhteistyössä helikopterioperaattori Heliwest Oy:n kanssa. Tilauslennon voi myös yhdistää myös toisen suunnan kuljetukseen Helsinki Citycopterin yhteistyökumppanin limousinekuljetuksella tai veneellä.

Helsinki Citycopter on Finnair Plus -kanta-asiakasohjelman kumppani, mukana Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelmassa sekä Helsingin kaupungin vastuullista matkailua edistävässä kumppanuusverkostossa. Helsinki Citycopterin tarjoama ”Helsinki 360° Tour – Fly, Dine and Sail” -elämyspaketti on voittanut Business Finlandin järjestämän kilpailun, jossa etsittiin Helsingin suuralueen kaupunki- ja luontoelämykset yhdistäviä, kestävän matkailun periaatteita noudattavia matkailutuotteita. MH

  Lue myös: