Uusi Finnair Premium Lounge Helsinki-Vantaalla (video) - Lentoposti otti koelöylyt

Lounge_sauna_1Uusi Non-Schengen -terminaalin Finnair Premium Lounge on monta loungea yhdessä. Värit vaihtuvat vuorokauden aikojen mukaan, valaisimet nousevat ja laskevat tunnelman luomiseksi. Tiloja ympäröivät osin läpinäkyvät verhot keventävät tunnelmaa. Tarjolla on myös panoraamaikkuna asematasolle sekä aito suomalainen sauna.

Lounge_Vertti_KiviVuoden 2011 sisustusarkkitehti Vertti Kiven ja hänen dSign-toimistonsa suunnittelema avara ja valoisa 122-paikkainen Premium Lounge on ollut käytössä Helsinki-Vantaan lentoasemalla reilun viikon ajan. Suunnittelua inspiroi erityisesti Suomen luonto ja mukaan on saatu myös suomalaisuutta korostava sauna. Toutetuksessa on käytetty muuntuvan tilan Space Alive -konseptia.

"Tavoitteenamme on ollut luoda yhteinäinen uudistunut Finnair-ilme, joka erottuu laadulla, raikkaudella ja tunnelmanmuutoksilla selkeästi muista lentoyhtiöistä. Keskiössä on tunnelmamuutokset ja Space Alive -konsepti", kertoo Finnairin Finnairin markkinoinnista ja tuotekehityksestä vastaava johtaja Jarkko Konttinen.

Finnair on panostanut sisustukseen laadukkailla kalusteilla. Niitä on tarjolla useita erilaisia kokonaisuuksia, joten loungeen oikeutetut matkustajat voivat hakea mieleisensä ympäristön. Myös tarjoilua on uudistettu.

Lounge_tilat_3Nyt avautut lounge-tilat ovat Finnair Plus Platinum- ja Gold-korttien haltijoiden sekä muiden Oneworld-allianssiin kuuluvien lentoyhtiöiden vastaavien tasokorttien haltijoiden käytettävissä.

Finnair uudistaa samaan aikaan myös Schengen-puolen lounge-tilaansa, jonka myötä tarjolle tulee kaikkiaan 340 asiakaspaikkaa.

Löylyt loungessa
sauna_loungeUuden Premium loungen tarjonnasta maailmanlaajuisestikin suurinta huomiota herätti aito suomalainen sauna. Esimerkiksi CNN nosti sen uutisvirtaansa. Lentoposti.fi koelöylytteli uutuuden ja oli positiivisesti yllättynyt (otsikkokuvassa Finnairin mallilöylynheittäjiä).

Pienehkö sauna, jonka lämmönlähteenä on avautuvalla kannella varustettu älysähkökiuas, tarjosi mukavan kosteat ja napakat löylyt. Oheistilat eli pukeutumis- ja suihkuhuoneet ovat viihtyisät.

Loungen vaalea värimaailma jatkuu saunaosastolla ja tarjoaa melkoisen kontrastin puuseinäisen suomalaisen saunan hämäryyden kanssa. Varsinaisessa saunatilassa on hyödynnetty aiemmasta kylpylästä purettua ahavoitunutta puumateriaalia (klikkaa kuvat suuremmaksi).

Vuonna 2009 avautuneen terminaalin samassa tilassa sijaitsi aiemmin Via Spa -kylpylä. Siinä oli neljä erilaista saunaa (lue juttu alla olevasta linkistä).

Perinteisen suomalaisen version ohella Via Spassa oli tarjolla havu- ja kivisauna Alpeilta saksalaisen Paul Haslauerin konseptin mukaisesti. Myös höyrysaunaan pääsi halutessaan.

ViaSpa2_net_FinnairVuonna 2012 suljetun kylpylän mineraalivesiallas tarjosi viilennystä (kuva vasemmalla) ja erilaisia yrttihoitoja oli tarjolla. Osa niistä oli räätälöity kiireisille lentomatkustajille.

Via Spa suljettiin, koska se yksinkertaisesti jäi liian vähälle käytölle Helsinki-Vantaan lentoaseman tarjoamien lyhyiden vaihtoaikojen takia.

Uusi saunaosasto on kompakti ja kiireisille loungeen oikeutetulle matkaajille piipahdus osastolla tarjonnee nyt mahdollisuuden nopeaan virkistäytymiseen. Ja jos saunominen ei innosta, käytössä on myös erillisiä suihkutiloja (kuva alla).

Lounge_tilat_4

Lounge_tilat_2

Lounge_tilat_1Lounge_sauna_2

 

 

 

 

 

 

 

Lue lisää Vertti Kivestä ja dSign-suunnittelutoimistosta: Elinkeinoelämän Keskusliitto

Lue myös Lentoposti.fi -jutut aiheesta: