Uusi lentoyhtiö Level aloittaa halvat kaukolennot Espanjasta - Kyseessä jo viides IAG:n lentoyhtiö

Level_A330_1International Airlines Groupin (IAG) uusi kaukolentoyhtiö Level aloittaa halpalentojen tarjoamisen kesäkuussa 2017. Avausreitit lähtevät Barcelonasta Yhdysvaltoihin, Argentiinaan ja Dominikaaniseen tasavaltaan. Uudella yhtiöllä vastataan markkinatilanteeseen ja mm. Norwegianin sekä Lufthansan Eurowingsin laajentumiseen.

Level aloittaa kahdella uudella Airbus A330-koneella, joissa on 293 paikkainen turistiluokka ja 21 premium economy -luokka. Alkuvaiheessa lentojen miehistöt tulevat Iberialta ja Levelin mukaan yhtiö tarjoaa Barcelonaan jopa 250 työpaikkaa.

Uuden yhtiön kotikenttä on Barcelonassa mutta toimintaa ollaan laajentamassa myös muihin Euroopan kaupunkeihin. Lennoilta tulee olemaan sujuvat jatkoyhteydet Barcelonasta Vuelingin lennoille ja päinvastoin.

Level_A330_InteriorEnsimmäiset kohteet Barcelonasta ovat 1. kesäkuuta 2017 alkava kahdesti viikossa lennettävä reitti Los Angelesiin ja 2. kesäkuuta alkava kolmesti viikossa lennettävä reitti San Franciscoon (Oakland),

Kahdesti viikossa lennettävä reitti Dominikaanisen tasavallan Punta Canaan aloitetaan 10. kesäkuuta. ja Buenos Airesiin lennetään kolmesti viikossa 17. kesäkuuta lähtien.

Yhdensuuntaisten lippujen lähtöhinnat ovat 99 eurossa. Hintaan kuuluu käsimatkatavara ja lisähintaa peritään ruumaan menevästä matkatavarasta, tarjoilusta ja istuinpaikan valinnasta. Ne kuuluvat hintaan premium economy-luokan lipuilla. Lennoilla on tarjolla nykytyyliin myös internet-yhteys, jonka lähtöhinta on alle yhdeksän euroa.

Levelin asiakkaat voivat hyödyntää Avios kanta-asiakasohjelman kautta IAG:n 380 kohteen reittiverkostoa.

Level on jo viides IAG:n lentoyhtiöbrändi nykyisten Aer Linguksen, British Airwaysin, Iberian ja Vuelingin lisäksi. IAG:n mukaan se tukee olemassaolevua yhtiöitä ja laajentaa asiakaskuntaa.

"Tämä on vasta alkua. Olemme innoissamme laajentumismahdollisuuksista ja suunnittelemme Levelin levittäytymistä muihin Euroopan kohteisiin", sanoi IAG:n johtaja Wille Walsh.

IAG vastaa Levelillä kilpailutilanteeseen, jota kiristävät muut halpalentoyhtiöt kuten mm. Lufthansan kaukolentoja operoiva Eurowings sekä Norwegian. Myös Air France - KLM on perustamassa halpalentoyhtiötä.