Uusi ravintola avautuu Malmin lentoaseman terminaalissa toukokuussa

Malmin-lentoasema-ilmasta_2La-Bamba Finland Oy avaa kahvila-ravintolan Malmin lentoseman terminaaliin.  Ilmailijoiden perinteisesti suosiman terminaaliravintolan työnimenä kulkee tässä vaiheessa ravintola Check-In. Suunnitelmien mukaan ravintola avaisi ovensa vapun jälkeen 2. toukokuuta.

Uusi ravintola Check-In palauttaa ns. kuppilatiiman keräämispaikan Malmin lentoaseman ilmailijoille ja mahdollistaa muille vieraille upean ympäristön lentotoiminnan seuraamisen suurista kiitotielle 18/36 avautuvien ikkunoiden kautta. Check-In on tässä vaiheessa vasta ravintolan työnimi eli se saattaa vielä muuttua.

"Tämä ravintolan vuokrausasia tapahtui niin lyhyellä varoajalla, että emme ole vielä ehtineet saada kaikkia tarvittavia asioita tehtyä, ja mm. logo- ja nimiasia on vielä tekeillä. PRH:sta ei voitu puhelimitse vahvistaa, että onko tuo kaavailemamme nimi mahdollista saada aputoiminimeksi. Ravintola Check-In on siis tällä hetkellä vielä työnimenämme, eikä ole vielä varmaa jääkö se nimeksi vai täytyykö sitä vähän muuttaa", avaa La-Bamba Finland Oy:n Sirkku Efrat tilannetta Lentoposti.fi:lle.

Uutta ravintolaa on suunniteltu pidettäväksi auki kuutena päivänä viikossa eli maanantaista lauantaihin. Alkuvaiheessa se olisi avoinna arkisin 08.30-17.00 ja lauantaisin 10.00-16.00. Tapahtumien aikaan aukioloaikoja venytettäisiin tarpeen mukaan ja myös sunnuntaiaukiolot ovat mahdollisia Myös tavalliset kesäillat saattavat jatkaa aukioloaikoja jos asiakkaita on liikkellä.

"Kyseessä ovat siis vielä alustavat suunnitelmat, jotka varmasti tarkentuvat toiminnan käynnistyttyä sekä asiakkaiden toiveiden mukaisesti", jatkaa Efrat.

"Tarjoamme lounasruokailijoille päivittäin vaihtuvan monipuolisen buffet-lounaan,
jossa huomioimme myös kasvisruokailijat sekä yleisimmät erityisruokavaliot. Kauttamme hoituvat myös monenlaiset catering-palvelut sekä yksityis- ja yritystilaisuuksiin henkilökuntaa myöden", kertoo Efrat.

Tarjolle on suunniteltu 10,40 euroa maksava lounasbuffet, jossa on tarjolla pääruokavaihtoehtoja mukaanlukien kasvisruoka sekä keitto, salaattipöytä ja leipävalikoima. Myös kahvi tee ja jälkiruoka ovat tarjolla. Sen lisäksi kahvioon on suunniteltu tarjolle monenlaisia makeita sekä suolaisia herkkuja. Myyntiin on luvassa myös erilaisia oheismyyntituotteita.

Uudessa ravintolassa ei enää ole erillistä kabinettitilaa, sillä edellenin yrittäjä oli luopunut niistä kysynnän vähyyden vuoksi. Nykyisin kyseisessä tilassa on toinen yrittäjä. Ravintolasalin toinen pääty on kuitenkin mahdollista varata kokouskäyttöön.

Perinteiseen ilmailuravintolaan tuodaan mukaan mahdollisimman paljon ilmailuteemaa ja momella tavalla.

"Otamme ehdotuksia ja ideoita mielellämme vastaan sekä tietoa mahdollisista lentokonetarvikkeista ja niiden hankintapaikoista. Tällä hetkellä meillä ei vielä ole kovin paljoa lentokonerekvisiittaa. Tilat ovat myös haasteelliset, kun pylväisiin ei saa kiinnittää mitään ja seinät ovat pääasiassa lasia", päättää Efrat.

Toukokuussa 2013 lentoasemarakennuksessa aloittanut Gate 1 lopetti toimintansa maaliskuussa 2018. Aiemmin tilassa oli vuodesta 2011 toiminut Finavian Hello Cafe -konsepti yrittäjävetoisena. Se lopetti saman vuoden helmikuussa ja ravintola oli jonkin aikaa tyhjillään.

Hello Cafen edeltäjä, pitkään toiminut Hopealintu lopetti toimintansa syksyllä 2010. Ilmailijoiden Pyöreänä tunteman lentoasemarakennuksen toisessa kerroksessa on ollut ravintola koko sen historian ajan aina 30-luvulta alkaen. Aiemmin sen nimi on ollut myös Sinisiipi.

Lue myös: