Venäjä esti ukrainalaisyhtiön lennot maan ilmatilaan - laajemmat rajoitukset ovat pöydällä

sky_sunset_3Venäjä on estänyt Ukrainalaisen Ukraina International Airlinesin lennot alueelleen. Ukrainalaisyhtiö ei voi operoida lentojaan Georgiaan, Azerbaitseniin, Armeniaan ja Turkkiin. Venäjän päämisteri Dimitry Medvedev on väläytellyt mahdollisuutta myös Trans-Siperien lentoreittien sulkemisesta, kertoo Ria Novosti.

Medvedev sanoi hallituskeskusteluissa Venäjän tutkivan vaihtoehtoja Trans-Siperian reittien käytöstä EU:n osalta ja keskeyttävänsä keskustelut Yhdysvaltojen kanssa niiden käytöstä.

Lyhimmät lentoreitit Euroopasta Aasian kulkevat juuri näiden reittien kautta. Lentokielto veisi Finnairin ja monet muut eurooppalaisoperaattorit aivan uusien ongelmien eteen.

"Trans-Siperian reittien lentokielto Euroopan ja Yhdysvaltojen lentoyhtiöille estäisi Venäjän ilmatilan käytön reiteillä Aasiaan ja Tyynenmeren alueelle", sanoi Medvedev Ria Novostille torstaina 7. elokuuta.

Medvedevin antaman lausunnon mukaan laajemmat rajoitukset ovat yhä pöydällä ja niiden kovuus voisi vahingoittaa useita eurooppalaisoperaattoreita.

Lue myös: