VivaAerobus teki Latinalaisen Amerikan suurimman Airbus-tilauksen

VivaAerobus_1Meksikolainen halpalentoyhtiö VivaAerobus on allekirjoittanut aiesopimuksen 52 A320-koneen tilauksesta Airbusin kanssa. VivaAerobusista tulee kauppojen myötä pelkästään Airbus-operaattori. Kyseessä on suurin yksittäinen Airbus-tilaus Latinalaisen Amerikan historiassa.

VivaAerobus konsernin tekemä tilaus sisältää 40 A320neo- ja 12 nykyistä A320-konetta. Koneiden moottorivalinta tehdään myöhemmin. Uudet koneet korvaavat nykyisen Boeing 737-300 -laivaston ja yhtiöstä tulee kokonaan Airbus-operaattori vuoteen 2016 mennessä.

”Arvioimme uusinta lentokoneteknologiaa tavoitteenamme kulujen alentaminen, luotettavuuden, täsmällisyyden ja matkustajien lentokokemuksen parantaminen. Valintamme on Airbusin A320”, VivaAerobusin pääjohtaja Juan Carlos Zuazua sanoo.

”Päätös tukee kasvustrategiaamme, sillä se auttaa meitä alentamaan entisestään jo alan edullisimpia hintoja ja lisää kilpailuetuamme kuluissa matkustajapaikka kohden.”

VivaAerobus aloitti toimintansa marraskuussa 2006 ja se operoi nykyisin 19 Boeing 737-koneen laivastolla.  Yhtiön omistavat meksikolainen kuljetusalan yritys IAMSA ja sekä Irlantilainen Irelandia Aviation, jonka omistaa mm Ryanairin perustaja Declan Ryan. Irelandian työtä ovat mm Ryanair, Tiger Airways ja Allegiant sekä VivaColombia.

Latinalaisen Amerikan ja Karibian alueella on käytössä yli 500 Airbusin lentokonetta. Alueelle on myyty yli 800 Airbusia joista lähes 400 on vielä toimittamatta. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Airbus on kolminkertaistanut laivastonsa alueella saaden 60 prosentin osuuden alueen lentokoneista.

Kaikkiaan A320-koneita on myyty yli 9900 ja niistä on toimitettu lähes 5800. Maailmanlaajuisesti operaattoreita on lähes 390.