Brasilian Azul tilasi 35 A32neo-konetta - yhtiö aloittaa myös kaukolennot

Azul_320neo_1Azul Brazilian Airlines on solminut aiesopimuksen 35 Airbus A320neo-koneen tilaamisesta. Azulin valinnassa painoittuivat A320neo-koneen alhaiset operointikustannukset ja polttoainetehokkuus. Moottoritoimittajaksi valikoitui CFM.


Azul on myös leasannut tilattujen koneiden lisäksi 28 A320neo-konetta. Laivastollaan se operoi mm. kotimaan pitkiä reittivälejä kuten Campinas-Salvador ja Campinas-Recife.

Huhtikuussa Azul ilmoitti aloittavansa myös kaukoliikenneoperoinnin kuluvan vuoden aikana. Yhtiö aikoo operoida 12 laajarunkoisen leasingkoneen laivastolla. Niistä seitsemän on A330-200- ja viisi A350-900-koneita.

Azul hyödyntäisi koneiden kanssa Airbusin lokakuussa saamaa CTR-koulutushyväksyntää.  Lentoyhtiöt ja lentäjät voivat hyödyntää Airbusin Common Type Rating -koulutusta A350 XWB- ja A330-koneissa. Ilmailuviranomainen katsoo koneet yhdeksi tyypiksi niiden yhteneväisyyksien takia.

Vuoden 2008 joulukuussa perustettu Azul on Brasilian nopeimmin kasvava lentoyhtiö ja sillä on jo nyt maan kattavavin verkosto kohdeiden mukaan laskettuna. Azul on noussut jo Brasilian kolmanneksi suurimmaksi lentoyhtiöksi. Kaikkiaan lentoja on jo yli 100 kohteeseen.