YLE: Finnairin palkkasekoilut jatkuvat

Finnair Airbus A319.Yle kertoo, että toukokuussa satojen Finnairin työntekijöiden palkoista jäi uupumaan lisiä ja loma-ajan palkkoja uuden palkanmaksujärjestelmän takia. Finnairin mukaan ongelmat koskevat vain joitakin kymmeniä. Ylen mukaan ulkoistuksessa on tapahtunut myös laiton henkilötietojen luovutus.

Yle uutisten mukaan Finnairin palkkasotkut saivat jatkoa perjantaina, kun kymmenet Finnairin työntekijät eivät saaneet koko palkkaansa 15. kesäkuuta.

Finnairin palkitsemisesta ja suorituksen johtamisesta vastaava Matias Höglund kertoo, että palkanmaksuongelmat koskevat tällä kertaa noin 60 henkilöä. Höglundin mukaan palkasta jäi uupumaan lomapalkan lisät.

Finnair siirtyi uuteen Zalariksen hoitamaan palkanmaksujärjestelmään toukokuussa. Zalaris tiedotti sen ja Finnairin yhteistyöstä marraskuussa 2012.


YLE: Finnair luovutti henkilötiedot laittomasti

Palkanmaksuongelmien lisäksi on käynyt ilmi, että Finnair on luovuttanut laittomasti työntekijöidensä henkilötietietojen käsittelyn Zalarikselle, mutta asiasta ei ole tehty asiaankuuluvia ilmoituksia viranomaiselle. Suomen tietosuojavaltuutettu onkin lähettänyt asiasta selvityspyynnön sekä Finnairille että Zalarikselle.

Zalaris vastaavissa ongelmissa aiemminkin

Myös muilla yhtiöillä on ollut ongelmia palkanmaksun ulkoistuksissa Zalarikselle. Ravintola-, toimitila- ja kiinteistöpalveluja tarjoava 2 200 työntekijän Sodexo ulkoisti palkkalaskennan Zalaris HR Services Oy:lle vuoden 2009 lopulla. Satoja palkkoja viivästyi keväällä 2010 ja ongelmat jatkuivat vielä vuonna 2011.

Zalaris on omien tiedotteidensa mukaa pohjoismainen yritys, joka tarjoaa innovatiivisia ja kustannustehokkaita henkilöstö- ja palkkahallinnon prosesseja pohjoismaisille ja kansainvälisille yrityksille.

YLE.fi uutinen: Finnairin palkkasekoilut jatkuvat - lisiä uupuu kymmeniltä


Lue myös:
HS: Finnair ei ole kyennyt maksamaan kaikkia palkkoja
Finnair ulkoisti henkilöstönhallinnon ja palkanlaskennan Zalarikselle