100-vuotias Ilmailuliitto esittelee eri ilmailulajeja yleisölle Malmin lentoaseman tapahtumassa 25.5.

Malmi_ilmasta_2016Ilmailutapahtuma täyttää Helsinki-Malmin lentoaseman koneilla ja yleisöllä tulevana viikonloppuna. Lauantaina 25. toukokuuta kello 10–18 järjestettävä ilmailutapahtuma on avoin kaikille ilmailusta ja Malmin lentoaseman tulevaisuudesta kiinnostuneille.

Suomen Ilmailuliitto järjestää 100-vuotisjuhlansa kunniaksi ilmailulajien esittelyä, kun Malmin lentoasemalla vietetään perinteistä Fly In -tapahtumaa. Siihen on odotettavissa on kymmeniä koneita Suomen lisäksi ainakin Ruotsista, Virosta ja Latviasta.

Eri ilmailulajeja esitellään ilmassa, kentällä ja nykyisin muulta lentokäytöltä suljetussa hangaarissa. Yleisöllä onkin nyt harvinainen mahdollisuus nähdä tämä valmistuessaan Euroopan kolmanneksi suurin rakennus sisäpuolelta.

SI_LatikkaTapahtuma-alueelta on hyvä näkymä myös lentotoimintaan, jota kommentoi Suomen johtava ilmailuhistorian asiantuntija, aluelennonjohtaja Jouni Laukkanen.

Tilaisuuden avaa ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen kello 12. Tämän jälkeen järjestäjien edustajista Malmin lentoaseman ystävät ry:n puheenjohtaja Timo Hyvönen kertoo lentoaseman tilanteesta ja Suomen Ilmailuliiton toiminnanjohtaja Timo Latikka kertoo Ilmailuliiton toiminnasta Suomen yleisilmailussa. Esitysten jälkeen on tilaisuus haastatteluihin ja kysymyksiin.

“Ilmailuliiton tehtävä on edistää harraste- ja yleisilmailua Suomessa. Haluammekin tuoda eri ilmailulajit yleisön nähtäville tänne Malmille. Ammattilentäjän tie alkaa useimmiten harrastuksesta, ja ilmailukerhoissa kustannustasokin pysyy hyvin kohtuullisena”, kertoo SIL:n toiminnanjohtaja Timo Latikka Ilmailuliiton tavoitteista:

“Malmin yleisilmailun mittakaava on Suomessa ylivoimainen. Yhdistyksemme päätavoite on säilyttää historiallisesti arvokas Malmin lentoasema ilmailukäytössä, mikä takaa myös yleisilmailun mahdollisuudet pääkaupunkiseudulla. Malmi on siihen loogisin, edullisin ja toimivin ratkaisu”, korostaa Malmin lentoaseman ystävät ry:n puheenjohtaja Timo Hyvönen Malmin roolia Suomen yleisilmailussa.

Timo_Hyvonen_Malmi_2016Ilmailujuhla on avoin ja maksuton kaikille osallistujille. Lentoaseman ravintola on avoinna, ja pyöreän terminaalin aulassa on historiallisten valokuvien näyttely kentän alkuvuosikymmeniltä. Kenttäalueella on myös muita oheistoimintoja yleisölle.

Malmin lentoasema on operaatiomäärältään Suomen toiseksi vilkkain lentoasema. Historiallisen lentoaseman käyttäjinä ovat mm. useat lentokoulut, muut kaupalliset toimijat sekä yleisilmailijat.

Lentotoimintaa uhkaa kuitenkin Helsingin kaupungin suunnitelmat asuntojen rakentamisesta. Lentotoiminta Malmilla uhkaakin loppua vuoden 2019 päättyessä.

Ilmailuliiton juhlavuoden päätapahtuma on Turun lentonäytös, joka järjestetään 15.-16. kesäkuuta.