Ahvenanmaa turvasi potilaskuljetuslennot - JS Aviation lentää Maarianhaminan ja Turun välillä

OH-KYC_080818Ahvenanmaan maakuntahallitus on onnistunut nopealla aikataululla turvaamaan potilaskuljetuslennot Maarianhaminasta Turkuun. Sopimus lennoista on tehty JS Aviationin kanssa, joka lentää reittivälillä kolmesti päivässä. Ahvenanmaan jäi ilman lentoliikenneyhteyksiä Tukholmaan ja Turkuun, kun Air Leap hakeutui yrityssaneeraukseen ja lopetti lennot 24. tammikuuta 2022. Toimet laajemman säännöllisen lentoliikenteen palauttamiseksi ovat käynnissä.

JS Aviation lentää kolmesti päivässä Maarianhaminan ja Turun välillä turvaten potilaskuljetuslennot Maarianhaminan ja Turun välillä kahden viikon ajan maanantaista 31. tammikuuta 2022 lähtien. Ahvenanmaan maakuntahallituksen ja JS Aviationin sopimuksesta kertoi ensimmäisenä Ålandstidningen.

JS Aviationin käyttämään lentokoneeseen mahtuu enintään seitsemän matkustajaa. Yhden lennon hinta on arvonlisäveroineen 1859 euroa ja siitä lasketaan matkustakohtainen hinta. JS Aviation on myös vuonna 2018 huolehtinut Ahvenanmaan potilaskuljetuksista.

Ahvenanmaan infrastruktuuriministeri Christian Wikström sanoi 24. tammikuuta tekevänsä parhaansa, jotta tilanne ratkaistaan Ahvenanmaalle tärkeiden lentoliikenneyhteyksien osalta. Käynnissä on tarjouskilpailut lentoliikenneyhteyksien palauttamiseksi. JS Aviation huolehtii potilaskuljetuslennoista kunnes säännölliset lentoliikenneyhteydet on varmistettu.

Ahvenanmaan maakuntahallituksen odotetaan purkavan sopimuksensa yrityssaneeraukseen hakeutuneen Air Leapin kanssa. Elokuusta 2019 saakka Ahvenanmaalla lentoyhteyksiä tarjonnut Air Leap lensi Maarianhaminasta Tukholmaan sekä Turkuun. Lentoliikenneyhteyksiä Maarianhaminan ja Helsinki-Vantaan välillä tarjoaa myös Finnairin osaomistusyhtiö Norra.

JS Aviation on suomalainen lentoyhtiö, jonka juuret ovat vuonna 1982 perustetussa Joen Service Oy:ssä. JS Aviation on yhtiön aputoiminimi. Eri ilmailupalveluita tarjoava yhtiö lentää tilauslentoja asiakkaiden tarpeisiin Pohjois-Euroopan alueella.

Joen Service omistaa ainakin vuonna 1980 valmistuneen Piper PA-31-350 Chieftain -kaksimoottorikoneen (OH-KYC) sekä samanlaisen vuonna 1976 valmistuneen Piper PA-31-350 -kaksimoottorikoneen (OH-PNY). Tyypillisessä matkustamokonfiguraatiossa koneessa on 5-7 matkustajapaikkaa.

JS Aviation turvasi loppuvuodesta 2020 myös lentoliikenneyhteyksiä Joensuusta, kun se aloitti lennot Kuopioon tarjoten vaihtoyhteyden Finnairin operoimille lennoille Kuopion ja Helsingin välillä. JS Aviation lensi reitillä ainakin marras-joulukuussa 2020. Nykyisin Amapola Flyg lentää Joensuusta suoria lentoja Helsinki-Vantaalle.

Ålandstidningen: Patientflygningarna är säkrade

Päivitys kello 14.56: Lisätty tieto JS Aviationin aiemmasta operoinnista Ahvenanmaalla sekä tarkennettu lentojen hintaa.

 Lue myös: