AirBaltic saavutti ensimmäisenä lentoyhtiönä Euroopassa henkilöstön 100% rokotekattavuuden

A220-AirBaltic-VTPAirBaltic ilmoitti rokottaneensa koko aktiivisen henkilökuntansa lentävä henkilöstö mukaanlukien covid-19 -virusta vastaan. Valtaosa lentoyhtiön henkilökunnasta on rokotettu, mutta muutamien suoja perustuu alle kuusi kuukautta sitten sairastettuun koronavirustautiin.

"Rokotukset ovat tehokkain keino taistelussa pandemiaa vastaan. Kiitän ammattitaitoisia työntekijöitämme, jotka yhdistivät voimansa ja nousimme Euroopan ensimmäiseksi lentoyhtiöksi, jonka henkilöstön rokotekattavuus on 100 prosenttia", sanoi airBalticin toimitusjohtaja Martin Gauss.

AirBalticin mukaan Latvian kansallisen lainsäädännön mukaisesti 15. marraskuuta yhdeksän yhtiön työntekijää on siirretty palkattomalla vapaalle, koska he eivät esittäneet koronarotustodistusta tai todistusta sairastetusta koronavirustaudista.

Heidän lisäkseen muutamat työntekijät eivät ole voineet ottaa rokotettan lääketieteellisistä syistä. Heidät on siirretty etätöihin.

AirBaltic työllistää yli 1490 henkilöä, joista lentäjiä on 228 ja matkustamohenkilökunnan jäseniä on 393. AirBaltic on yksi ensimmäisistä yhtiöistä Latviassa, jotka ovat toteuttaneet koronarokotuksia työpaikalla.