Airbus siirtää A330-koneiden viimeistelytyötä Kiinan Tianjiniin

A330_242T__First_flight_take_off_2_Airbus ja sen kiinalaiset kumppanin Tianjinin vapaakauppa-alueen investointiyhtiöt (TJFTZ) ja lentokonevalmistaja AVIC (Aviation Industry Corporation of China) ovat allekirjoittaneet puitesopimuksen A330-laajarunkokoneiden kokoonpano ja toimituskeskuksen rakentamisesta Tianjiniin.

Airbus toi kapearunkoisten A320-koneiden kokoonpanolinjaston (FAL-Asia) Kiinan Tianjiniin vuonna 2008. Nyt solmittu sopimus nostaa Airbusin ja Kiinan yhteistyön kokonaan uudelle tasolle. Kyseessä on lokakuussa 2014 allekirjoitetun A330-kokoonpanolinjastoa koskevan aiesopimuksen eteenpäin vieminen.

A330-koneiden kokoonpanolinjasto ja toimituskeskus (C&CD, Completion & Delivery Center) rakennetaan lähelle Tianjinin A320-koneiden tuotantolinjaa.

Tianjinissa on määrä rakentaa valmiiksi Airbusin Toulousen kokoonpanolinjastolta valmistuneita ns. vihreitä koneita. Ranskassa valmistuneet koneet lennetään Tianjiniin maalattavaksi, matkustamoiden asennukseen sekä moottoreiden koekäyttöön ja koelentoihin. Aasialaisasiakkaiden koneet luovutettaisiin heille myös juuri Tianjinissa.

Lue myös: