Airbus vahvistaa yhteistyötä Kiinassa - Tianjinista valmistuu pian kuukausittain jo kuusi A320-konetta

A330-Completion-Delivery-Centre-Inauguration-2-Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Kiinan presidentti Xi Jinping ja Airbus ovat allekirjoittaneet yhteisymmärryspöytäkirjan Kiinan NDRC:n (National Development and Reform Commission) kanssa Tianjinin teollisen yhteistyön kehittämisestä. Samalla ilmoitettiin myös tuotantonopeuden nostamisesta Airbusin Kiinan kokoonpanolinjalla Tianjiissa.

Airbus ja sen kiinalaiset yhteistyökumppanit ovat sopineet puitejärjestelyistä, joiden myötä Tianjinin kokoonpanolinjan tuotantonopeus nousee kuuteen A320-koneeseen kuukaudessa.

Ensimmäisen vaiheen myötä vuoden 2019 alkupuolelta lähtien Tianjinista on määrä valmistua kuukausittain viisi kapearunkoista A320-konetta. Kuuden koneen kuukausivauhti on määrä saavuttaa vuoden 2020 alkupuolella.

Airbusin Tianjinin kokoonpanolinjasto avattiin vuonna 2008. Vuodenvaiheeseen mennessä sieltä oli valmistunut 354 A320-koneperheen konetta. Toimitukset Kiinaan ja Aasian- sekä Tyynenmeren alueelle ovat sisältäneet myös ensimmäisen A320neo-koneen, joka toimitettiin vuoden 2017 lokakuussa.

Airbusilla on ollut alihankintaa Kiinasta vuodesta 1985 lähtien. Vuonna 2017 Airbusin ja Kiinan ilmailuteollisuuden välisen yhteistyön arvo lähestyy jo 600 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

Lue myös: