AiRMOUR roadshow tuo ensiapudronet Helsinkiin - esittelyssä EHang Falcon L400 ja EHang 216

eHang216Eurooppalaisen AiRMOUR-hankkeen roadshow esittelee ensiapudroneja Helsingissä alan ammattilaisille ja kansalaisille huhtikuun alussa. Taivaalla nähdään EHang Falcon L400 -ensiapudrone ja maanäyttelyssä esillä on matkustajien kuljettamiseen soveltuva EHang 216.

AiRMOURin roadshown Helsingin tapahtumat järjestetään 4. ja 6. huhtikuu alussa Kaivopuistossa ja Suomenlinnassa sekä Kansalaistorilla. Airmour-hankkeessa selvitetään voisiko ensiapupalveluja tukea droneilla.

Airmour_1Pienemmät miehittämättömät ilma-alukset voisivat tuoda paikalle lääketieteellisiä laitteita ja suurempien matkustajadronejen kyydissä paikalla saataisin tarvittaessa ensihoitohenkilökuntaa tai jopa lääkäri. Dronet lentävät ruuhkien yläpuolella ja niillä pääsee nopeasti vaikeakulkuisiinkin kohteisiin.

Tiistaina 4.4. on luvassa  EHang Falcon L400 -ensiapudronen lento Kaivopuistosta Suomenlinnaan. Se suorittaa epi-kynän hätätoimituksen lähelle Suomenlinnan pelastusasemaa. Tapahtuma on suunnattu kaupungin sidosryhmille ja asukkaille, lääketieteen sidosryhmille ja ilmailualan sidosryhmille.

eHangFalconL400Kaupunkilaisille, kaupungin edustajille, lääketieteen ammattilaisille ja ohikulkijoille suunnattu demopäivä järjestetään Kansalaistorilla torstaina 6.4. Tuolloin esittelyssä ja nähtävillä ovat Ehang Falcon L400 -drone sekä EHang 216 AAV -matkustajadrone (autonomous aerial vehicle).

Molemmat tapahtumat sisältävät esityksiä ja videoita innovatiivisten lentoliikennepalvelujen hyödyistä ja haasteista sekä kyselyitä osallistujille heidän kokemuksista ja mielipiteistä.

Tutkimusten validoimiseksi, mahdollisuuksien esittelemiseksi ja keskustelujen aloittamiseksi AiRMOUR järjestää keväällä Roadshow-tapahtumia neljässä Euroopan kaupungissa. Maaliskuussa vastaavat tapahtumat järjestettiin Saksan Kasselissa ja Luxemburgissa. Helsingin tapahtuman jälkeen esittely järjestetään vielä Stavangerissa.

eHangFalconL400_maassaEHang Falcon L400 -dronea voidaan käyttää ensiapulaitteiden logistiikassa kuljettamaan enintään viiden kilogramman painoista hyötykuormaa kohteeseen, jotka ovat noin 25 kilometrin päässä. Lentonopeutta tällä enintään 24,5 kg painavalla ja 1,2 metrin halkaisijalla varustetulla laitteella on jopa 90 km/h.

Falcon L400 lentää autonomisesti, mutta tarvittaessa turvaohjaaja voi ottaa lennon haltuunsa kauko-ohjaimen avulla. Drone soveltuu VLOS-olosuhteiden lisäksi myös näkäyhteyden ulkopuolella suoritettaviin BVLOS-operaatioihin.

EHang 216 in JapanKahden matkustajan kuljettamiseen soveltuva EHang 216 kykenee pystysuoraan nousuun ja laskeutumiseen sekä autonomiseen lentoon. Lentäjä ei siis ole laitteen kyydissä. Tarvittaessa laite voidaan ottaa haltuun kauko-ohjaimella.

EHang 216:n maksimi lentoonlähtöpaino on 600 kg ja se voi kuljettaa kahta matkustajaa tai enintään 220 kg hyötykuormaa. Tyypillinen laitteelle soveltuva lentomatka on 30 kilometriä ja suurin lentonopeus on 120 km/h. Laitteen halkaisija on 5,6 metriä. MH

Lue myös: