Ammattiliitto Pro: Finnair painostaa toimihenkilöitä

Engine_rotatingAmmattiliitto Pro tiedottaa lähettäneensä työrauhakanteen kiireellisenä työtuomioistuimeen. Liiton mukaan Finnair Technical Services on painostanut lentokonehuollon teknisiä toimihenkilöitä allekirjoittamaan uuden työsopimuksen. Tarjotut työehdot ovat huonommat, kuin mitä voimassaoleva työehtosopimus määrää.

Pro-liiton mukaan yritys pyrkii painostamalla heikentämään esimerkiksi toimihenkilöiden ja esimiesten vuorotyökorvauksia. Neuvotteluihin on kutsuttu toimihenkilöitä yksitellen, eikä neuvottelusta ole saanut kertoa luottamusmiehelle.

"Täydellistä piittaamattomuutta sovitusta. Finnairin henkilöstöpolitiikka on romahtanut suorastaan ala-arvoiseksi", toteaa puheenjohtaja Antti Rinne Ammattiliitto Prosta.

Työnantajan edustaja on painostanut hyväksymään uudet ehdot ja uhannut irtisanomisella, jos toimihenkilöt eivät ole suostuneet allekirjoittamaan.

Finnair Tecnical Services on järjestäytynyt työnantajaliitto PALTAan. Yritys on sitoutunut noudattamaan teknisten toimihenkilöiden työehtosopimusta, joka on voimassa kesäkuuhun 2014 asti.

Ammattiliitto PRO:n tiedote