Bahrain Air selvitystilaan

Bahrain Air A320Bahrain Air on hakeutunut selvitystilaan. Yhtiön mukaan syynä vaikeuksiin on Lähi-idän poliittisesti arka tilanne, joka on jatkunut pitkään. Reittien lopettamisen myötä myös tuotot ovat pudonneet.

Bahrain Airin tiedotteen mukaan yhtiö pakotettiin luopumaan lennoista useaan kohteeseen ja se kärsi myös matkustajien vähyydestä Lähi-idän rauhattomuuden takia.

Bahrain Airilta vaaditaan välittömiä yli 10 miljoonan yhdysvaltain dollarin maksuja aiemmista valtionlainoista tai sitä kerrotaan odottavan toiminnan lopettaminen. Samanaikaisesti yhtiön reittien määrää ja tiheyttä on vähennetty huomattavasti liikenneministeriön vaatimuksesta.

Reittien lopettaminen ja rajoittaminen ovat johtaneet kolmessa kuukaudessa lähes 12 miljoonan dollarin tappioihin.

Entistä erikoisemman tilanteesta tekee Bahrain Airin lausunto, jonka mukaan neuvottelut valtion kanssa eivät etene, koska liikenneministeri on osakkaana sekä hallituksen jäsenenä kilpailevassa Gulf Air:ssä.

Nykytilanteessa omistajat ovat päättäneet lopettaa yhtiön tukemisen ja hakea Bahrain Airin selvitystilaan 12. helmikuuta.

Bahrain air aloitti toimintansa halpalentoyhtiömallilla vuonna 2008 ja muutti toimintamallinsa täyden palvelun lentoyhtiöksi vuonna 2010. Yhtiö on operoinut neljällä A32S-koneella reittejä Lähi-idän alueella.