Bild: Lufthansa harkitsemassa uutta Direct 4 You -halpalentoyhtiötä, LH kiistää

Lufthansa_tailSuurilevikkinen saksalaislehti Bild Zeitung kertoi verkkosivuillaan, että Lufthansa olisi suunnittelemassa uutta Direct 4 You -nimistä halpalentoyhtiötä operoimaan osaa Euroopan reiteistään. Se voisi aloittaa toimintansa vuoden 2013 alussa. Bildin mukaan tytäryhtiö Germanwingsin koneista osa siirrettäisiin D4Y:n laivastoon.

Saksalainen talouslehti Handelsblatt uutisoi perjantaina Lufthansan kiistävän hankkeen käynnistymisen. Se olisi vain yksi mahdolliisista harkinnassa olevista konsepteista Euroopan liikenteen hoitamiseksi. Suomessa aiheesta kertoi ensimmäisenä Kauppalehti.

Euroopan suurimman sanomalehden Bildin mukaan Direct 4 You -yhtiöön liitettäisiin 2015 myös Eurowings. Uusi firma saisi hoitaakseen lukuisia Lufthansan nykyisin itse operoimia Euroopan reittejä. Direct 4 You tarjoaisi noin 90 kapearunkoisen Airbusin laivastollaan lentoja alkaen 47 euroa.

Lufthansan mukaan ainakaan Direct 4 You -nimistä yhtiötä ei olla perustamassa. Olivat Bildin tiedot oikeita tai vääriä, suuret perinteiset lentoyhtiöt ovat joka tapauksessa viime aikoina olleet Euroopan reiteillään pahoissa vaikeuksissa. Halpalentoyhtiöiden kilpailu alhaisilla hinnoilla on ajanut ne ahtaaseen rakoon samaan aikaan rajusti nousevien polttoainekustannusten kanssa.

Myös eilen osavuosikatsauksensa julkistanut Finnair on etsimässä edullisempaa JV-yhteistyökumppania (Joint Venture). Iberialla on jo perustettuna Iberia Express. Myös Air France - KLM on hakemassa edullisempaa tapaa liikennöidä kapearunkolentojaan. Ei siis olisi ihme, jos Lufthansassakin olisi käynnissä samankaltaisia pohdintoja.